default-image

Έτοιμο το Νοέμβριο το Πολιτιστικό με πινελιά λυρικής σκηνής

Κρήτη
Έτοιμο το Νοέμβριο το Πολιτιστικό με πινελιά λυρικής σκηνής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βέβαιη για την ολοκλήρωση της β' φάσης του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου εντός χρονοδιαγράμματος, μέχρι δηλαδή τις αρχές του ερχόμενου Νοεμβρίου, όπως ορίζει η σχετική παράταση που έχει χορηγηθεί στον ανάδοχο, εμφανίζεται η διοίκηση της ΔΕΠΤΑΗ.

Μάλιστα, ο πρόεδρός της, Μηνάς Καπετανάκης, διαβεβαιώνει στη "Ν.Κ." πως, από την πρώτη ημέρα που θα ξεκινήσει να λειτουργεί πλήρως το Πολιτιστικό Κέντρο, θα λειτουργεί με βάση τη μελέτη βιωσιμότητας που έχει παραδώσει από το φθινόπωρο του 2016 η εταιρεία Deloitte και με τη συνδρομή του γνωστού αρχιμουσικού και άλλοτε διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μύρωνα Μιχαηλίδη.

Ο παγκοσμίου φήμης Ηρακλειώτης αρχιμουσικός διαμένει μόνιμα πλέον στη Γερμανία, έχοντας αναλάβει καθήκοντα καλλιτεχνικού διευθυντή στην Όπερα της Ερφούρτης. Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε σε χθεσινή συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό και τον πρόεδρο της ΔΕΠΤΑΗ Μήνα Καπετανάκη, είναι στη διάθεση της Λότζιας για οποιαδήποτε βοήθεια-συνδρομή θέλουν για το Πολιτιστικό Κέντρο...

Στη χθεσινή συνάντηση συζητήθηκαν κυρίως θέματα που αφορούν στο Πολιτιστικό, για το οποίο ο παγκοσμίου φήμης Ηρακλειώτης αρχιμουσικός - πρώην διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και νυν καλλιτεχνικός διευθυντής στην Όπερα της Ερφούρτης - κατέθεσε τις ιδέες του σχετικά με την καλλιτεχνική διαχείρισή του. Ο δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Μιχαηλίδη για τη διαχρονική, ουσιαστική και ανιδιοτελή προσφορά του, τόνισε: «Είναι καθήκον μας, ως δημοτική Αρχή, να αξιοποιούμε προσωπικότητες όπως ο κ. Μύρωνας Μιχαηλίδης, προς όφελος της πόλης και των δημοτών της. Ακόμα κι αν δεν μπορούμε να τον έχουμε εδώ σε καθημερινή βάση, η βοήθεια που μας προσφέρει σε ζητήματα του Πολιτιστικού Κέντρου είναι εξαιρετικά σημαντική. Θεωρούμε πως, μετά την ολοκλήρωση του έργου, οι γνώσεις και η εμπειρία του κ. Μιχαηλίδη θα αποτελέσουν τη βάση για την άρτια οργάνωση ενός καλλιτεχνικού προγράμματος υψηλού επιπέδου».

Διαβεβαιώσεις για αποπεράτωση

Με τον Μύρωνα Μιχαηλίδη να παραμένει σταθερά πιστός αρωγός του Δήμου Ηρακλείου, αφήνοντας προσδοκίες ως προς το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Πολιτιστικού Κέντρου, το ενδιαφέρον στρέφεται στο πότε επιτέλους θα τελειώσει η έρμη β' φάση των εργασιών και θα ξεκινήσει να λειτουργεί πλήρως η οραματική αυτή πολιτιστική στέγη του Ηρακλείου.

Οι περιπέτειες που έχει περάσει διαχρονικά το έργο... πολλές. Τα όσα βιώσαμε την τελευταία τριετία με φόντο τη β' φάση του έργου, οι καθυστερήσεις, οι παλινωδίες και οι εμπλοκές από την επαναδημοπράτησή του μέχρι τον... "πόλεμο" μεταξύ αναδόχου και ΔΕΠΤΑΗ, αλλά και μέχρι την προ μηνών "καρατόμηση" του τεχνικού διευθυντή της ΔΕΠΤΑΗ Παναγιώτη Αναστασάκη, γνωστά και ολίγον τι κωμικοτραγικά.

Το ερώτημα που "ορθώνεται" είναι ένα: Τελείωσαν επιτέλους οι περιπέτειες και μπορούμε να προσδοκούμε στην ολοκλήρωση του Πολιτιστικού Κέντρου;

Η απάντηση που δίνει κατηγορηματικά η πλευρά της ΔΕΠΤΑΗ είναι «ναι»! Όπως μας ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ Μηνάς Καπετανάκης, το έργο είναι πλέον απολύτως καθαρό από νομικές περιπλοκές... Οι εργασίες της β' φάσης είναι σε πλήρη εξέλιξη και εκτιμάται πως η εργολαβία θα τελειώσει όπως προβλέπεται, βάσει της παράτασης που έχει χορηγηθεί για τις 4/11/2018!

«Μετά από περιπέτειες, πράγματι το έργο "πλέει" σε μια πολύ καλή ρότα. Αυτή τη στιγμή η β' φάση είναι απολύτως καθαρή νομικά. Δεν υπάρχουν πλέον εκκρεμότητες και νομικές περιπλοκές, αφού ο ανάδοχος της β' φάσης, όπως είχαμε συμφωνήσει, έχει αποσύρει τις ενστάσεις, τις αιτήσεις θεραπείας, κ.τ.λ. Το έργο δουλεύεται πλέον απρόσκοπτα. Ήδη εδώ και καιρό οι εργασίες είναι σε εξέλιξη με φουλ ρυθμούς. Θεωρούμε, εκτιμούμε πως θα κινηθούμε εντός χρονοδιαγραμμάτων και πως η β' φάση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου», ανέφερε ο κ. Καπετανάκης στη "Ν.Κ.", για να προσθέσει: «Από εκεί και πέρα, ρίχνουμε το βάρος και στην προετοιμασία που πρέπει να γίνει ως προς την εφαρμογή της μελέτης βιωσιμότητας που μας έχει παραδώσει η εταιρεία Deloitte. Στόχος μας, και δέσμευσή μας αν θέλετε, είναι από την πρώτη ημέρα που θα ξεκινήσει να λειτουργεί πλήρως το Πολιτιστικό Κέντρο, από τον ερχόμενο Νοέμβριο, να λειτουργήσει συντεταγμένα, με βάση τη μελέτη. Εδώ βεβαίως θα είναι πολύτιμη πραγματικά, και τον ευχαριστούμε, η συνδρομή του κ. Μιχαηλίδη, και για τις απίστευτες καλλιτεχνικές του γνώσεις, και για τις γνωριμίες του βεβαίως»...

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News