default-image

Έρχονται έλεγχοι στις οικοδομές για τη «μαύρη» εργασία

Κρήτη
Έρχονται έλεγχοι στις οικοδομές για τη «μαύρη» εργασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οργιάζει» η ανασφάλιστη εργασία γενικά στην Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη.

Για να παταχθεί αυτό το φαινόμενο, το Συνδικάτο Οικοδόμων του νομού Ηρακλείου σε συνεργασία με το ΙΚΑ Ν. Αλικαρνασσού προγραμμάτισαν τη διενέργεια ελέγχων το προσεχές διάστημα.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους οι οικοδόμοι:

«Παρατηρείται στην ανατολική πλευρά του νομού μας, όπου απασχολείται το 70% του κλάδου μας σε ανακαινίσεις, ανεγέρσεις μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων κι άλλα εργοτάξια να οργιάζει η ανασφάλιστη εργασία. Φτάνουμε σε τραγελαφικά περιστατικά να υπάρχει μεγάλο εργοτάξιο (βάσει της ΑΠΔ του εργοταξίου) να παρουσιάζει μόνο 20 εργαζόμενους όλοι άγαμοι και όλοι χωρίς προϋπηρεσία και όλοι ανειδίκευτοι εργάτες. Άλλες πάλι ξενοδοχειακές μονάδες ενώ έχουν βγάλει άδεια μικρής κλίμακας, ή άλλες πάλι καθόλου άδεια, να κάνουν επεκτάσεις - ανεγέρσεις νέων τμημάτων ξενοδοχείων κι όλα αυτά να συμβαίνουν πίσω από τις κλειδαμπαρωμένες πόρτες των ξενοδοχείων.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που κάνουν πλάτες στη μεγαλοεργοδοσία και τις κατασκευαστικές, με το ελλιπές νομικό πλαίσιο, τους αντεργατικούς νόμους όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων και την υποστελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών, οι χώροι εργασίας να μετατρέπονται σε γαλέρες, εργασία 7 ημέρες τη εβδομάδα με 10ωρα και χωρίς μέτρα ασφαλείας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην δέχονται την κλοπή της ασφάλισής τους, να καταγγέλλουν στο σωματείο αυτές τις τακτικές των εργοδοτών και να μην υποκύπτουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News