Κρέμασαν σε σχολείο Αλβανική σημαία δίπλα στην Ελληνική

Κρήτη
Κρέμασαν σε σχολείο Αλβανική σημαία δίπλα στην Ελληνική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδράσεις στη σχολική κοινότητα και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά  προκάλεσε η έναρξη της διδασκαλίας της Αλβανικής γλώσσας.

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση παρουσία εκπροσώπου του Αλβανικού Προξενείου και η τοποθέτηση της Αλβανικής σημαίας στα κάγκελα του σχολείου στάθηκε η αφορμή για να κινητοποιηθούν οι μαθητές που το πρωί προχώρησαν σε κατάληψη.

Όπως διευκρινίζουν οι μαθητές, δεν διαφωνούν με την έναρξη των μαθημάτων σε συμμαθητές τους , υπηκόους Αλβανίας, αλλά εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για το γεγονός ότι αναρτήθηκε η σημαία της γειτονικής χώρας.

Παράλληλα τονίζουν ότι ζητούν τα μαθήματα να πραγματοποιούνται σε άλλο σχολείο εξαιτίας της παρουσίας ακροδεξιών στοιχείων στην περιοχή.  

Η κοινή ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του 15μελούς Συμβουλίου του Σχολείου.

"Πριν από λίγους μήνες ο Πρόεδρος της Αλβανικής Κοινότης Χανίων ζήτησε να παραχωρηθεί μια αίθουσα διδασκαλίας, κάθε Σάββατο ή Κυριακή, για να κάνει μαθήματα στα παιδιά μεταναστών, 2ης, 3ης και 4ης γενιάς που δεν γνωρίζουν την Αλβανική γλώσσα. Κάτι που έχει γίνει και παλαιότερα με το σύλλογο Ρωσόφωνων στην Κοραή.

Για να γίνει αυτό έπρεπε να κατατεθεί αίτηση σε κάποιο σχολείο και να γίνει η προβλεπόμενη διαδικασία παραχώρησης αίθουσας, κάτι που έγινε στο συγκεκριμένο σχολείο."

Όσον αφορά την εικόνα της αλβανικής με την ελληνική σημαία δίπλα δίπλα, η ενημέρωση που είχε ο κ.Ζερβάκης από τον διευθυντή του σχολείου είναι ότι η σημαία δεν κατέβηκε από τον ιστό της αλλά ότι τοποθετήθηκε μια άλλη ελληνική σημαία ως ένδειξη φιλίας και συνεργασίας, καθώς στο σχολείο εκείνη την ημέρα βρέθηκαν και εκπρόσωποι του Αλβανικού προξενείου.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News