default-image

Βγήκαν τα τρακτέρ στους δρόμους της χώρας

Κρήτη
Βγήκαν τα τρακτέρ στους δρόμους της χώρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στους δρόμους από σήμερα οι αγρότες των Μπλόκων ξεκινώντας από την Καρδίτσα.

Την Τρίτη μπαίνουν στο χορό οι αγρότες των Τρικάλων.

Την Πέμπτη ξεκινούν στη Λάρισα.

24 και 26 Ιανουαρίου οι κινητοποιήσεις των αγροτών της Κρήτης σε Ηράκλειο , Ρέθυμνο και Χανιά.  

Σε διάλογο συνεχίζει να καλεί τους αγρότες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου για να βρεθεί λύση σε όποια πιθανά προβλήματα αντιμετωπίζουν. 

Όπως τονίζει σε συνέντευξη του στην «Αυγή», δεν είναι αληθές πως μειώθηκε το εισόδημα τους, ενώ  τα εισοδήματα του 2016 πλήρωσαν το 2017, περίπου 50 εκατομμύρια λιγότερα από την προηγούμενη χρονιά.

Για τις ασφαλιστικές εισφορές, λέει πως «τα στοιχεία δείχνουν ότι η ασφαλιστική επιβάρυνση σε σχέση με τα ισχύοντα είναι πολύ μικρότερη της φορολογικής ελάφρυνσης». 

''Ψέματα και προβοκάτσιες οι θέσεις δηλώσεις του Υπουργού'', είπε στο Ράδιο 98,4 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας  Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας.

Επισήμανε πως ο Βαγγέλης Αποστόλου λέει τα ίδια που τους έλεγε και πέρυσι και πως τα στοιχεία που επικαλείται είναι ''μαγειρεμένα''.

''Ο αγροτικός κόσμος ξέρει πως το κόστος παραγωγής είναι τέτοιο που βαίνει απαγορευτικό για όλους μας'' προσθέτει ενδεικτικά.

Κάλεσμα του ιδίου σε όλους τους αγρότες ανεξαρτήτου πολιτικής ταυτότητας να δώσει δυναμικό παρόν και να αγωνιστεί για την επιβίωσή του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News