Πολιτικοί γάμοι με φόντο το… φάρο των Χανίων

Κρήτη
Πολιτικοί γάμοι με φόντο το… φάρο των Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η καθιερωμένη τυπική διαδικασία τέλεσης των πολιτικών γάμων στις αίθουσες συνεδριάσεων των δημοτικών συμβουλίων μετά από 35 ολόκληρα χρόνια περνάει σταδιακά στο παρελθόν. Το νέο θεσμικό πλαίσιο αλλάζει ριζικά τα δεδομένα και επιτρέπει στα ζευγάρια να παντρεύονται και σε άλλους χώρους, πλην των δημαρχείων.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Χανίων, κ. Τάσο Βάμβουκα, «Ο δήμος Χανίων εξετάζει αυτή τη δυνατότητα και το επόμενο διάστημα θα καθοριστούν οι υπόλοιποι χώροι εκτός δημαρχείου.

Η ελευθερία επιλογής χώρου αποδεσμεύει τα ζευγάρια από το τυπικό και άχαρο της διαδικασίας που περιοριζόταν αναγκαστικά ανάμεσα στα έδρανα των δημοτικών αιθουσών. Είναι βέβαιο ότι οι πολλές εναλλακτικές που πλέον θα έχουν, θα αναβαθμίσουν και το χαρακτήρα των πολιτικών γάμων.»

Γάμοι στο Μεγάλο Αρσενάλι, στο Παλιό Τελωνείο, στο Γυαλί Τζαμί και σε άλλα κτίσματα που κοσμούν αρχιτεκτονικά το παλιό λιμάνι των Χανίων, θα περιλαμβάνονται στην εισήγηση της δημοτικής αρχής. Εξάλλου η αρχή σε εξωτερικούς χώρους έχει ήδη γίνει με την τέλεση γάμων Κινέζων στο Ενετικό λιμάνι.

«θα πρέπει να βάλουμε μια τάξη το που θα πραγματοποιούνται οι γάμοι, δε μπορούμε παντού, οποιαδήποτε ώρα και οπουδήποτε, είναι μια σοβαρή διαδικασία και θα πρέπει να τη διαφυλάξουμε, αλλά να δώσουμε και μία επιπλέον δυνατότητα διότι ο δήμος μας έχει πάρα πολλά ενδιαφέροντα κτίσματα και σημεία όπου μπορούν να κάνουν τους πολιτικούς γάμους πολύ ελκυστικούς.», δήλωσε ο κ. Βάμβουκας.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκη, είχε υποβάλλει από το 2016 συγκεκριμένη πρόταση προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου τέλεσης των πολιτών γάμων και η οποία έγινε -εν τέλει- στο σύνολο της αποδεκτή.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News