default-image

Γ. Σταθάκης: Καινοτομίες στο νέο νόμο για τα αυθαίρετα

Κρήτη
Γ. Σταθάκης: Καινοτομίες στο νέο νόμο για τα αυθαίρετα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο σημαντικές καινοτομίες στον τρόπο αδειοδότησης των αυθαιρέτων κτισμάτων και στην παράταση των υπαρχόντων για τριάντα χρόνια, φέρνει ο νέος νόμος τον οποίο παρουσίασε χθες στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι η διαδικασία αδειοδότησης απλοποιείται ενώ ο έλεγχος στη διάρκεια κατασκευής ενός κτιρίου περνάει  σε ιδιώτες μηχανικούς που ανήκουν στο μητρώο ελεγκτών.

Ο νέος νόμος ωστόσο που ψηφίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο ,αν και σε πολλά σημεία ευνοεί τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, δε ρυθμίζει τα ζητήματα συνιδιοκτησίας. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος κάλεσε τους συνιδιοκτήτες κτισμάτων να αναζητήσουν οι ίδιοι τον τρόπο με τον οποίο θα διατηρήσουν νόμιμα την περιουσία τους.

Το γεγονός αυτό ωστόσο προκαλεί την έντονη δυσαρέσκεια των ιδιοκτητών αυθαιρέτων κτισμάτων που μιλούν για ένα νόμο ο οποίος επί της ουσίας αφήνει εκτός τους κατόχους κτισμάτων εξ αδιαιρέτου.

Για διαχρονικές ευθύνες της πολιτείας που επέτρεψε τη διατήρηση του προβλήματος των αυθαιρέτων έκανε λόγω ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων κτισμάτων εξ αδιαιρέτου ζητούν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος ειδική ρύθμιση για τις συνιδιοκτησίες.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News