Καρκινοπαθής, χωρίς φως και νερό... ελπίζει στο θαύμα (vid)

Κρήτη
Καρκινοπαθής, χωρίς φως και νερό... ελπίζει στο θαύμα (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μοίρα του έπαιξε το πιο δραματικό παιχνίδι… Πριν από λίγους μήνες υπερήφανος περπατούσε στους δρόμους του χωριού και έχοντας στη ζωή τους δουλέψει σκληρά στο εξωτερικό κατάφερνε πάντα να ζει με τα απαραίτητα.

Ο λόγος για τον 66χρονο κ. Νίκο από τη Γαλιά της Μεσαράς, που πλέον βρίσκεται κατάκοιτος στο σπίτι του κάτω από άθλιες συνθήκες και το κυριότερο, χωρίς ρεύμα και νερό…

Όπως σπαρακτικά αποκαλύπτει η αδερφή του… εξαιτίας ενός συσσωρευμένου λογαριασμού ύψους 1.200 περίπου ευρώ από το 2010, είναι αναγκασμένοι να ζουν στο απόλυτο σκοτάδι, χωρίς φως, κουζίνα, ψυγείο, τηλεόραση και μάλιστα χωρίς νερό.

«Ο αδερφός μου», μας λέει η αδερφή του 66χρονου, «παθαίνει κρίσεις τα βράδια και στην αγωνία μου να ανάψω ένα κερί, φοβάμαι να μην καούμε ζωντανοί και οι δύο».

Κι ενώ ο κ. Νίκος είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι διαγνωσμένος πρόσφατα και με την επάρατη νόσο, η λιγοστή στήριξη έρχεται από τρεις μόνο συγχωριανούς του στη Γαλιά, που καθημερινά, προσφέρουν λίγα ξύλα για να ζεσταθούν στο παγωμένο σπίτι αλλά και ένα πιάτο φαγητό λόγω της οικονομικής ανέχειας της οικογένειας.

Σε ένα θαύμα ελπίζουν πλέον τόσο οι τρεις φίλοι του 66χρονου, καθώς και η αδερφή του, τόσο για την κατάσταση της υγείας του όσο όμως και στη στήριξη που θα μπορούσε να προσφέρει η κοινωνία της Μεσαράς, βγάζοντας τον κ. Νίκο από το απόλυτο αδιέξοδο και το σκοτάδι.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News