Κρήτη

Σταθάκης: Ακατάλληλη η Ν.Δ. να μιλάει για το Σκοπιανό

Η κυβέρνηση προσέρχεται ομόθυμα στις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό δήλωσε από τα Χανιά ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Σταθάκης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ακατάλληλη να εγκαλεί την παρούσα κυβέρνηση για το θέμα των Σκοπίων.

Στο περιθώριο της ομιλίας του σε εκδήλωση του ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης και της αντιπεριφέρειας Χανίων για το νέο νόμο για τα αυθαίρετα, ο κ. Σταθάκης κλήθηκε να απαντήσει στις κατηγορίες της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία μια ημέρα πριν δήλωνε ότι «η κυβέρνηση προσέρχεται τριχοτομημένη στις διαπραγματεύσεις».

«Όταν μου έρχεται στο μυαλό η έννοια μιας αρραγούς κυβέρνησης για το Μακεδονικό, αμέσως το μυαλό μου πάει συμπτωματικά στη Νέα Δημοκρατία. Άρα η ΝΔ είναι μάλλον ακατάλληλος φορέας αφού έπεσε μια κυβέρνηση της ΝΔ γι' αυτό το θέμα, να εγκαλεί την παρούσα κυβέρνηση η οποία προσέρχεται ομοθύμως στις διαπραγματεύσεις, το υπογραμμίζω, οπότε το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων», ήταν η απάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος ο οποίος δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «και ο κ. Καμμένος έχει πει ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του κ. Κοτζιά και αυτό κάνει η κυβέρνηση. Όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση εδώ είμαστε για να δούμε πως θα το χειριστούμε».

Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος κ. Σταθάκης εμφανίσθηκε αισιόδοξος εκτιμώντας ότι η έξοδος από τα μνημόνια είναι κοντά. «Τη Δευτέρα κλείνει και επισήμως η αξιολόγηση από το Γιούρογκρουπ, τα νέα από όλες τις πλευρές είναι ενθαρρυντικά, σήμερα το ΔΝΤ ήταν ενθαρρυντικό στην ιδέα της καθαρής εξόδου, άρα η κυβέρνηση θεωρεί ότι προχωράμε σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας και φιλοδοξούμε ότι πραγματικά ο ερχόμενος Ιούλιος σημαίνει το τέλος των μνημονίων».  

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια