Ηράκλειο: Φεύγουν τα εκρηκτικά - σε εξέλιξη η επιχείρηση/vid

Κρήτη
Ηράκλειο: Φεύγουν τα εκρηκτικά - σε εξέλιξη η επιχείρηση/vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγο πριν τις 11 το πρωί έδεσε στο λιμάνι του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην περιοχή του Καρνάγιου το ειδικά ναυλωμένο φορτηγό πλοίο Καπετάν Χρήστος  που αναμένεται να μεταφέρει τους 410 τόνους εκρηκτικών από το λιμάνι Ηρακλείου στη Βόρεια Ελλάδα.

Η επιχείρηση βρίσκεται υπό πλήρη εξέλιξη παρουσία πυροτεχνουργών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και υπό τον συντονισμό των λιμενικών αρχών του Ηρακλείου ενώ δρακόντεια είναι τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην συγκεκριμένη περιοχή.

Εν τω μεταξύ κι ενώ η επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ. Απόλλωνα Φιλιππή στο neakriti.gr "έχουν προκύψει προβλήματα τεχνικής φύσεως κατά τη διαδικασία μεταφορίας των εκρηκτικών από το ένα πλοίο στο άλλο". Περισσότερες λεπτομέρειες δε μπορούν να γίνουν γνωστές προς το παρόν ωστόσο ο κ. Φιλιππής διαβεβαιώνει πως δεν τίθεται θέμα κινδύνου και πως όλο το προσωπικό εργάζεται προς την καλύτερη δυνατή ολοκλήρωση της επιχείρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥς 410 ΤΟΝΟΥΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ - ΟΛΗ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία απομάκρυνσης των 29 κοντέινερ,  το φορτίο των 410 τόνων εκρηκτικών αναμένεται να μεταφερθεί σε ειδική αποθήκη του Στρατού Ξηράς, πιθανόν στη Βόρεια Ελλάδα.

Να σημειωθεί επίσης ότι προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι οκτώ ναυτικοί - πλήρωμα του φορτηγού πλοίου "Andromeda" που εντοπίστηκε στα ανοιχτά της Κρήτης να μεταφέρει 410 τόνους εκρηκτικών με προορισμό πιθανότατα τη Λιβύη. Πρόκειται για δύο Ουκρανούς, πέντε Ινδούς και έναν Αλβανό, στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράβαση του νόμου 2168/93 που αφορά τον εφοδιασμό ομάδων, αλλά και για διατάραξη ασφάλειας πλοίων.

Ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και για τον κ. Θεόδωρο Ρέλλο, αρχιπλοίαρχο και διαχειριστή της πλοιοκτήτριας εταιρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΦΟΡΤΙΟ ΤΩΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ

Φωτογραφίες - video: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News