default-image

Δ.Χριστόπουλος: Χρυσή Αυγή- Τουρκία- Σκόπια

Κρήτη
Δ.Χριστόπουλος: Χρυσή Αυγή- Τουρκία- Σκόπια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή την κατάθεση του ως μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Δημήτρης Χριστόπουλος, σημείωσε στο Ράδιο 98,4 πως η δίκη καταδεικνύει πλέον ότι πίσω από τους φυσικούς αυτουργούς, καταδεικνύεται πως η ηγεσία είχε όλο τον επιχειρησιακό σχεδιασμό των επιθέσεων και όχι μόνο πολιτικά.

Για την υπόθεση της σύλληψης του Τούρκου στρατιωτικού μετά την αναστολή του ασύλου του, σημείωσε ότι αυτό πληγώνει το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, αφού κάτι τέτοιο νομικά είναι έωλο, ενώ τόνισε πως η εξέλιξη της υπόθεσης συνδέεται με ένα τρόπο με το γεγονός ότι χιλιάδες Τούρκοι πολίτες τελευταία καταφεύγουν στην Ελλάδα από την Τουρκία είτε ως ενδιάμεσο σταθμό , είτε μόνιμα μη αντέχοντας τις συνθήκες στη Τουρκία του Ερντογάν.

Συγκρατημένα αισιόδοξος δήλωσε τέλος για την λύση με τα Σκόπια, σημειώνοντας ότι ο υπαρκτός ακραίος αλυτρωτισμός στη FYROM, είναι άσχετος στη ουσία με το όνομα , που απλά ανατροφοδοτείται από την επί 25 χρόνια ακραία προσέγγιση ελληνικών πολιτικών. Κάλεσε μάλιστα την αντιπολίτευση να πορευθεί με την λογική του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη κι όχι του Αντώνη Σαμαρά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News