Από την Κρήτη στις Κάννες ταινία με ντόπιους ηθοποιούς (vid)

Κρήτη
Από την Κρήτη στις Κάννες ταινία με ντόπιους ηθοποιούς (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις Κάννες θα «ταξιδέψει» ο Γενάρης, μία ταινία μικρού μήκους, της οποία τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στον Άγιο Νικόλαο και μάλιστα με ηθοποιούς… Κρητικούς.

Η ταινία «Γενάρης» της Ζωής Σγουρού, η οποία και ζει στην Κρήτη, θα συμμετάσχει στο παράλληλο πρόγραμμα του Φεστιβάλ των Καννών «Short Film Corner».

«Πρόκειται για μια ιστορία εφηβικού έρωτα με κεντρικό ήρωα έναν νέο άνθρωπο που καλείται να αντιμετωπίσει την απώλεια, ενώ τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν πέρυσι στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης», ανέφερε η σκηνοθέτης Ζωή Σγουρού, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, που έκαναν δεκτή τη συμμετοχή στο διάσημο κινηματογραφικό φεστιβάλ.

«Η ιστορία διαδραματίζεται σε μία κοινωνία, που δεν οριοθετείται χρονικά και χωρικά, όπου υπάρχει ένα έθιμο για τους άνδρες. Τα μακριά μαλλιά είναι δείγμα διαθεσιμότητας στην αγάπη. Υποδηλώνουν ότι κάποιος δεν έχει παντρευτεί και ψάχνει για σύντροφο και οι άνδρες κόβουν τα μαλλιά τους μόνο την ημέρα του γάμου τους. Το αγόρι που πρωταγωνιστεί βρίσκει τον έρωτα ένα καλοκαίρι και τον χειμώνα η κοπέλα που ερωτεύτηκε τον επισκέπτεται ξανά. Όμως έπειτα από διάφορα γεγονότα, λίγο πριν αφήσει τα μαλλιά του να μακρύνουν, θα κάνει την απόλυτη θυσία».

«Συμμετέχουν ερασιτέχνες ηθοποιοί από την Κρήτη, όπου ζω τα τελευταία χρόνια. Ορισμένοι έχουν κάνει αρκετές δουλειές υποκριτικά, όμως κανείς δεν είναι επαγγελματίας. Ο Αλέξανδρος Δούκας, ο πρωταγωνιστής της ταινίας, είναι ένα αγόρι που βρήκα σε street casting. Είναι 16 χρονών, ζει στον Άγιο Νικόλαο και τον βρήκα τυχαία στην περιοχή».

«Δεν γινόταν να δηλώσουμε συμμετοχή στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ καθώς μας περιόριζαν τα 25 λεπτά της διάρκειας της ταινίας. Στο διαγωνιστικό συμμετέχουν ταινίες μέγιστης διάρκειας 15 λεπτών. Η ταινία έγινε δεκτή και τον Μάιο θα βρεθούμε στις Κάννες. Η υποβολή αιτήσεων για τα περισσότερα φεστιβάλ ξεκινά τον Απρίλιο, επομένως το Φεστιβάλ των Καννών και ακόμη ένα φεστιβάλ στην Ιαπωνία ήταν οι πρώτες μας κινήσεις. Το γεγονός ότι η ταινία γίνεται πρώτα δεκτή στις Κάννες είναι φοβερό και αποτελεί σίγουρα μια πάρα πολύ ωραία αρχή».

Η ενότητα ταινιών μικρού μήκους του Φεστιβάλ λαμβάνει χώρα 22-28 Μαΐου του 2017, όπου εκτός από το διαγωνιστικό μέρος, μια σειρά ταινιών επιλέγονται για να συμμετέχουν σε έναν διεθνή κύκλο προβολών, συναντήσεων και εργαστηρίων που παρέχουν στους συντελεστές δικτύωση και δυνατότητα προώθησης της ταινίας σε διεθνή φεστιβάλ.

Ο «Γενάρης» αποτελεί την πρώτη κινηματογραφική ταινία της Ζωής Σγουρού, η οποία έχει εργαστεί για χρόνια ως βοηθός σκηνοθέτη, είχε συνεργαστεί επανειλημμένα με τον Κώστα Κουτσομύτη και συμμετείχε, μεταξύ άλλων, ως βοηθός σκηνοθέτη στην αγαπημένη τηλεοπτική σειρά του Mega «Το Νησί».

Δείτε τα teaser:

Συμμετέχουν: Αλέξανδρος Δούκας, Ανδρέας Χατζημαρκάκης, Αλεξία Αγαπάκη, Τζωρτζίνα Τζώρτζη

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Ζωή Σγουρού

Σενάριο: Ζωή Σγουρού, Βιργινία Διακάκη

Παραγωγή: Λεωνίδας Σκουλικάρης

Woodline Film Productions, Kinematic Motion Pictures

Πηγή: athensvoice.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News