Διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών για ωράριο - αξιολόγηση

Κρήτη
Διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών για ωράριο - αξιολόγηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν εκπαιδευτικοί στο Ηράκλειο, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεση τους στα προαπαιτούμενα που αφορούν την Εκπαίδευση για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Οι εκπαιδευτικοί έθεσαν επί τάπητος κρίσιμα ζητήματα που τους αφορούν στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Γιώργο Τερζάκη.

Τα ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς είναι η επιστροφή με κάποιες προσθήκες του νόμου 1586/85 αναφορικά με την διάρκεια παραμονής των εκπαιδευτικών στα σχολεία. Επίσης, τέθηκε το φλέγον θέμα συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων όπως και το ζήτημα της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας.

Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν απαντήσεις από τον Περιφερειακό Διευθυντή σχετικά με τον τρόπο και τις συνθήκες αλλά και το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα γίνει η εφαρμογή των συγκεκριμένων μέτρων.

Ως «καθησυχαστικές» σχολιάζει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Ζαχαρίας Ρηγάκης τις απαντήσεις που έλαβαν οι εκπαιδευτικοί από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Γιώργο Τερζάκη. Παράλληλα τόνισε ότι περιμένουν ως ΕΛΜΕ να δουν με ποιο τρόπο πρόκειται να εφαρμοστούν στην πράξη.

Καταλήγοντας ο κ. Ρηγάκης δήλωσε στο neakriti.gr ότι «σαν εκπαιδευτικό κίνημα είμαστε σε εγρήγορση διότι τα τελευταία 8 χρόνια ο κόσμος της εκπαίδευσης έχει σηκώσει τεράστιο βάρος. Τα σχολεία δεν έχουν καμία υλικοτεχνική υποδομή ώστε να βρίσκονται εκπαιδευτικοί έξι ώρες την ημέρα στο σχολείο», ενώ ταυτόχρονα χαρακτήρισε ως «τιμωρητικό» το εν λόγω μέτρο.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News