«Εφιαλτικό» το νέο ωράριο και στα φαρμακεία της Κρήτης

Κρήτη
«Εφιαλτικό» το νέο ωράριο και στα φαρμακεία της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο «στόχαστρο» βάζει και τα φαρμακεία το νέο πολυνομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή των Ελλήνων.

Το νομοσχέδιο των 1.326 σελίδων επιβάλλει ελάχιστο υποχρεωτικό ωράριο λειτουργίας 40 ωρών στα φαρμακεία, καθώς επίσης και υποχρεωτικές διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις στα φαρμακεία όλης της χώρας.

Τι σημαίνει όμως αυτό, εν πράξει, για τους φαρμακοποιούς;

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, κ. Ιωάννη Τσικανδηλάκη, η νέα νομοθετική ρύθμιση για τα φαρμακεία έχει δύο όψεις.

Αρχικά, με βάση τις προβλέψεις του νέου νομοσχεδίου, το ωράριο των φαρμακείων θα πρέπει να δηλώνεται, πράγμα που θα αποτρέπει τη δράση των φαρμακοποιών - «πειρατών», δηλαδή των ιδιοκτητών φαρμακείων, οι οποίοι δεν ακολουθούν συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας.

Από την άλλη, το ελάχιστο υποχρεωτικό ωράριο λειτουργίας «κατακεραυνώνει», σύμφωνα με τον κ. Τσικανδηλάκη, τα μικρά φαρμακεία.

Όπως τονίζει ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, ένας φαρμακοποιός που δεν έχει βοηθούς φαρμακοποιούς ή άλλο βοηθητικό προσωπικό, θα αναγκαστεί να προσλάβει, μιας και οι ώρες εργασίας αυξάνονται, με τη νέα νομοθετική ρύθμιση να ευνοεί, κατ' αυτό τον τρόπο, μόνο τα μεγάλα φαρμακεία.

Ρεπορτάζ: Μαρία - Ελένη Νικηφόρου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News