Κρήτη

8 Ιανουαρίου 2017: Όταν η Κρήτη "χτυπήθηκε" από το χιονιά

Ακριβώς ένας χρόνος πριν.... Μια Κρήτη "ντυμένη" στα λευκά, αποκλεισμένη και με τους Κρητικούς να βλέπουν εικόνες πρωτόγνωρες & ειδυλλιακές.

8 Ιανουαρίου 2018. Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη. 8 Ιανουαρίου 2017. Οι Κρητικοί ξυπνούν σε λευκό κλοιό. Η κακοκαιρία σαρώνει το νησί και το πέπλο χιονιού έχει καλύψει τα πάντα φθάνοντας ακόμη και στα παράλια.

Η πιο χαρακτηριστική εικόνα αρχές Ιανουαρίου του 2017,από το λιμάνι του Ηρακλείου με πρωταγωνιστή το λευκό επισκέπτη. Η χιονόπτωση τόσο έντονη που έπεσε χιόνι ακόμη και σε περιοχές που είχε όχι χρόνια αλλά δεκαετίες να χιονίσει.

video από τη χιονισμένη παραλιακή (Ζωάννα Μαμουλάκη)

?

Όλη η Κρήτη παραδομένη στην λευκή «μαγεία» της κακοκαιρίας με εικόνες όμως ειδυλλιακές και συνάμα πρωτόγνωρες για τους νεότερους. ακόμη και εντός των τειχών.

Βίντεο από τη χιονισμένη πόλη των Χανίων, ένα χρόνο πριν:

Τα οδικά δίκτυα παρέμειναν αποκλεισμένα, προβλήματα υπήρξαν στις μετακινήσεις, επί ποδός  όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του νησιού, ενώ ιδιαίτερη χαρά για τους μαθητές αφού εξαιτίας της κακοκαιρίας και των αποκλεισμένων περιοχών λόγω του χιονιά, πάρθηκε η απόφαση την επόμενη ημέρα που επρόκειτο τα σχολεία να ανοίξουν μετά την 15νθήμερη ανάπαυλα των Χριστουγέννων, εκείνα να παραμείνουν κλειστά.

Δείτε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες που απαθανατίστηκαν στη διάρκεια της μεγάλης χιονόπτωσης τον Ιανουάριο του 2017.

Η πυκνή χιονόπτωση εμφανής όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές και παραθαλάσσιες.

Oι εικόνες απο το παραπάνω video αποτυπώθηκαν με τη βοήθεια drone με την "υπογραφή'' του 14χρονου Γιώργου  Πρασανάκη αφήνωντας τους πάντες άφωνους!

Οι εικόνες «κόβουν» την ανάσα και αποτελούν μια μοναδική περιήγηση στην πανέμορφη φύση.

Επιμέλεια: Βάλια Μπούη

Σχόλια