Κάθε εικονοστάσι και ανθρώπινη ζωή στη θανάσιμη λεωφόρο /vid

Κρήτη
Κάθε εικονοστάσι και ανθρώπινη ζωή στη θανάσιμη λεωφόρο /vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν είναι μόνο ο Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης που κρύβει παγίδες για τους διερχόμενους οδηγούς και έχει αποδειχτεί μοιραίος για δεκάδες ανθρώπινες ψυχές. Υπάρχουν και άλλα δίκτυα αλλά και δρόμοι στο νησί που βρίσκονται σε επίσης τραγική κατάσταση εγκυμονώντας σοβαρότατους κινδύνους.

Αποτροπιασμό και αγανάκτηση προκαλεί η κατάσταση της λεωφόρου Σούδας στα Χανιά, που αποτελεί μια από τις βασικές εισόδους της πόλης. Δεκάδες είναι τα θανατηφόρα δυστυχήματα που έχουν καταγραφεί, με τα αμέτρητα εικονοστάσια να μαρτυρούν τη θλιβερή πραγματικότητα.

Κάθε εικονοστάσι και μια ανθρώπινη ζωή που χάθηκε στην άσφαλτο της Λεωφόρου Σούδας. Οι αριθμοί αρκούν για να αποτυπωθεί η θλιβερή πραγματικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΦΟΔΡΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΗΧΑΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΟΔΗΓΟΥ

Από τη συμβολή της Λεωφόρου με την οδό Αναγνώστου Γογονή, μέχρι και την έξοδο προς την Εθνική Οδό, η λεωφόρος Σούδας κρύβει παγίδες, που πολλές φορές έχουν καταστεί φονικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΛΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ

Στα περισσότερα δυστυχήματα που συμβαίνουν στη λεωφόρο Σούδας, εμπλέκονται μοτοσικλέτες μικρού ή μεγάλου κυβισμού. Εκτός από τον ανθρώπινο παράγοντα που πάντα συνυπολογίζεται, δεν μπορεί να παραβληθεί η κατάσταση του ασφαλτοτάπητα.

Ακόμη κι από τα δέντρα στο δεξιό και το αριστερό τμήμα του δρόμου, κινδυνεύουν οι οδηγοί που διέρχονται από τη λεωφόρο Σούδας. Πριν από δύο χρόνια τραυματίστηκε θανάσιμα επαγγελματίας οδηγός όταν καταπλακώθηκε από τον κορμό ενός ευκαλύπτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΞΕΚΛΗΡΙΖΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΚΟΡΠΩΝΤΑΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

Στη ΜΕΘ ο μοτοσικλετιστής, μετά το τελευταίο τροχαίο στη Λεωφόρο Σούδας

Το τροχαίο ατύχημα που συνέβη την περασμένη Παρασκευή στον ίδιο δρόμο, ήρθε να επιβεβαιώσει το χαρακτηρισμό της λεωφόρου Σούδας ως δρόμου καρμανιόλα.

Ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του 35χρονου οδηγού της μοτοσικλέτας που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Χανίων.

Όσο οι παρεμβάσεις για βελτίωση του οδοστρώματος, της σήμανσης και της ασφάλειας παραμένουν μηδενικές κι όσο η οδηγική συμπεριφορά πολλών παραπέμπει σε αναπτυσσόμενες χώρες, τόσο ο αριθμός των τροχαίων στη Λεωφόρο Σούδας θα αυξάνεται με την κοινωνία των Χανίων και της Κρήτης να απαιτεί σύγχρονους και ασφαλείς δρόμους.

Δείτε το ρεπορτάζ με την αυτοψία στο σημείο:

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Βίντεο: Αντώνης Ιγγλεζάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News