Αγωνία στην Κρήτη για την φετινή τουριστική σεζόν

Κρήτη
Αγωνία στην Κρήτη για την φετινή τουριστική σεζόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μάχη» με τον χρόνο δίνουν οι ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες του νησιού για να γεμίσουν την έναρξη της τουριστικής περιόδου με αφίξεις.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου, Μανώλη Τσακαλάκη, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η τουριστική περίοδος του 2018 θα επεκταθεί κατά μία εβδομάδα τον Νοέμβριο, όμως η έναρξη της τουριστικής περιόδου τον Μάρτη και τον Απρίλη θα είναι προβληματική με τα μέχρι στιγμής στοιχεία.

Αυτό που τονίζει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Ρεθύμνου, Στράτος Μπερέτης, είναι ότι δε θα πρέπει να εφησυχάσουμε με το γεγονός ότι η Κρήτη έχει πια ξεκινήσει να δέχεται επισκέπτες και τον χειμώνα, αφού είναι κάτι που συνέβη λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στις γειτονικές, ανταγωνίστριες χώρες και με δεδομένο ότι ο τουρισμός είναι ένα ευπαθές και ευμετάβλητο προϊόν, η επαγρύπνηση και οι προσπάθειες οφείλουν να είναι συνεχείς.

Βασικό μειονέκτημα της χώρας μας είναι η υψηλή φορολογία που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος, μην αφήνοντας περιθώρια αύξησης της ανταγωνιστικότητας, όμως αυτό που σώζει την παρτίδα είναι η φιλοξενία, το χαμόγελο, η ευφυΐα και η ευελιξία του ανθρώπινου δυναμικού του τουρισμού της Κρήτης.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News