default-image

Α. Μαλλιάς: Λύση ουσίας με τα Σκόπια και η Τουρκική Προκλητικότητα

Κρήτη
Α. Μαλλιάς: Λύση ουσίας με τα Σκόπια και η Τουρκική Προκλητικότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ούτε η μη λύση είναι θέση, ούτε όμως όπως ατυχώς εσχάτως συμβαίνει στο εσωτερικό της Ελλάδας , μια όποια λύση με τα Σκόπια είναι θέση, λέει ένας από τους εμπειρότερους διπλωμάτες  της Ελλάδας, που χειρίστηκε και το θέμα της FYROM και τις Βαλκανικές υποθέσεις και την Τουρκική αναθεωρητική πολιτική για δεκαετίες, ο ε.τ  Πρέσβης Αλέξανδρος Μαλλιάς , μιλώντας στο Ράδιο 98,4 και στο Γιώργο Σαχίνη.

Υπενθύμισε ότι η Ελλάδα ως εθνική γραμμή δημόσια το 2007 , έκανε την μέγιστη ρεαλιστική υποχώρηση, αποδεχόμενη ένα σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις και έκτοτε η πλευρά των Σκοπίων, δεν έκανε ούτε ένα βήμα ακόμη και σήμερα προς αυτή τη κατεύθυνση. Α

ν το κάνει , είπε, η λύση θα είναι ουσίας και κοντά με ένα όνομα από την Κυριλλική Γραφή, αν όχι και λύση να υπάρξει θα την βρούμε στο μέλλον μπροστά μας με αρνητικό τρόπο για τα εθνικά θέματα. Υπενθύμισε μάλιστα άγνωστες πτυχές για το πώς το 1992 φτάσαμε κοντά σε μία βέλτιστη λύση , που όμως υπό το φόβο πτώσης της κυβέρνησης τότε Μητσοτάκη δεν προχώρησε.

Για τα Ελληνοτουρκικά, δεν απέκλεισε ο Ερντογάν να κλιμακώσει και στρατιωτικά τις προκλήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο, υποστηρίζοντας ότι η Ελλαδική πλευρά θα πρέπει να στηριχτεί πρώτιστα στις δυνάμεις της, να έχει μίνιμουμ εθνικής συνεννόησης και  να ξεκαθαρίσει και στις ΗΠΑ, ότι σε περίπτωση στρατιωτικής κλιμάκωσης από την Τουρκία, το πρόβλημα θα είναι γενικευμένο και όχι διμερές με συνέπειες και για την βάση της Σούδας που σήμερα είναι ακρογωνιαίος λίθος στο νέο δόγμα ασφάλειας του Τράμπ στην Ανατολική Μεσόγειο .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News