default-image

«Φτάσε ζωντανός»: Όταν οι νέοι ευαισθητοποιούνται

Κρήτη
«Φτάσε ζωντανός»: Όταν οι νέοι ευαισθητοποιούνται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκάδες φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν από την πρωτοβουλία του Hope Street Greece στο Ρέθυμνο.

Ήταν μια εθελοντική αιμοδοσία με ιδιαίτερη σημασία, αφού στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν κυρίως νέοι που για πρώτη φορά έδιναν εθελοντικά ζωή στο συνάνθρωπο με το αίμα τους.

Η καμπάνια ευαισθητοποίησης είχε ως σύνθημα: «Φτάσε ζωντανός!», περνώντας παράλληλα μηνύματα για την ασφαλή οδήγηση.

Οι νέοι του Ρεθύμνου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Hope Street Greece κι έτσι έδωσαν λίγο από τον χρόνο τους, σώζοντας ζωές!

Αυτό που είχαν κατά νου οι διοργανωτές: ο Αλκιβιάδης Σπανδάγος και η Μαργαρίτα Σταυριανάκη, ήταν να ευαισθητοποιήσουν τη νέα γενιά στην εθελοντική αιμοδοσία, αφού οι παλαιότεροι γνωρίζουν και έχουν προσφέρει κάποια στιγμή στη ζωή τους, έτσι λοιπόν συνεργάστηκαν με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του γενικού νοσοκομείου Ρεθύμνου και με καφέ της πόλης και το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό!

Η καμπάνια του Hope Street Greece, δε σταματά εδώ, αφού το σύνθημα που μεταφέρθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν: «Φτάσε ζωντανός!», ευαισθητοποιούν δηλαδή παράλληλα τη νεολαία στην πρόληψη της μάστιγας των τροχαίων δυστυχημάτων που αποστερούν τη ζωή από δεκάδες νέους που αφήνουν την τελευταία τους πνοή στους δρόμους της Κρήτης.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News