default-image

Ηγουμενίδης: «Ο αγώνας των διωκόμενων φοιτητών είναι και δικός μας»

Κρήτη
Ηγουμενίδης: «Ο αγώνας των διωκόμενων φοιτητών είναι και δικός μας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο αγώνας των διωκόμενων φοιτητών είναι και δικός μας αγώνας!», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου κ. Νίκος Ηγουμενίδης, με αφορμή την αυριανή εξ αναβολής δίκη των δώδεκα φοιτητών του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ειδικότερα, ο κ. Ηγουμενίδης αναφέρει τα εξής:

«Πρέπει σήμερα να πούμε καθαρά και δυνατά ότι η δίωξη των 12 φοιτητών του Φυσικού Τμήματος στην Κρήτη πρέπει να σταματήσει. Είναι αδιανόητο στις μέρες μας φοιτητές να σέρνονται στα δικαστήρια.

Η δίωξη αυτή, είναι δίωξη πολιτική. Στρέφεται ενάντια σε όποιον αγωνίζεται. Στρέφεται ενάντια σε όποιον διεκδικεί τα δικαιώματά του. Ο αγώνας των διωκόμενων φοιτητών είναι αγώνας κάθε φοιτητή και είναι ο αγώνας της νεολαίας, που υπερασπίζεται ένα άλλο Πανεπιστήμιο, μια άλλη Παιδεία, ένα διαφορετικό μέλλον σε μια νέα Ελλάδα.  

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΙ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 12 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ "ΟΜΗΡΙΑ" ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Οφείλουμε - ο καθένας από όποιο μετερίζι - να περιφρουρήσουμε την ακαδημαϊκή ελευθερία της έκφρασης. Οφείλουμε να δίνουμε τον αγώνα για μια δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Οφείλουμε να σταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις αλληλέγγυοι, στην νέα γενιά και την σπουδάζουσα νεολαία.

Για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνουμε: Ο αγώνας των διωκόμενων φοιτητών είναι και δικός μας αγώνας!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News