default-image

Μηνάς Μελισσείδης: Ο «φιλόσοφος» κ. Αλιφιεράκης

Κρήτη
Μηνάς Μελισσείδης: Ο «φιλόσοφος» κ. Αλιφιεράκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγη ώρα μετά τη σκληρή δήλωση του Μανόλη Αλιφιεράκη για τον Μηνά Μελισσείδη, σχετικά με τα συνέβησαν το διάστημα μετά τις εκλογές για πρόεδρο και νέο Δ.Σ., ο Μηνάς Μελισσείδης περνά στην αντεπίθεση με μία επίσης αιχμηρή ανακοίνωση, όπου εξαπολύει ευθείες βολές κατά του νέου προέδρου του Επιμελητηρίου.

Όλα πλέον δείχνουν ότι μαίνεται «πόλεμος» μεταξύ των επικεφαλής των δύο πρώτων συνδυασμών και αυτήν την φορά ο κ. Μελισσείδης απευθυνόμενος στον κ. Αλιφιεράκη, μέσα από το neakriti.gr, τον χαρακτηρίζει οπαδό της προπαγάνδας και του αυταρχισμού ενώ όπως προσθέτει «η θητεία του Επιμελητηρίου δεν είναι ούτε καρπούζι να ούτε πεπόνι για να μοιραστεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΚΛΗΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΙΦΙΕΡΑΚΗ ΠΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΣΕΙΔΗ

Ο κ. Αλιφιεράκης πάντως να σημειωθεί ότι σήμερα το μεσημέρι πέρασε στην αντεπίθεση με μια επιστολή καταπέλτη προς τον κ. Μηνά Μελισσείδη λέγοντας με ιδιαίτερα καυστικό ύφος: «Εμείς προτείναμε διαπαραταξιακό προεδρείο και η δεύτερη παράταξη απάντησε ότι τα θέλει όλα»

Επίσης στην μακροσκελή ανακοίνωση του κ. Αλιφιεράκη με ιδιαίτερα αιχμηρό ύφος εξαπολύει βολές κατά του κ. Μελισσείδη λέγοντας ότι η πρόταση του κ. Μελισσείδη ήταν «η εκλογή του ιδίου ως Προέδρου του Δ.Σ. και τα τέσσερα χρόνια και η δική μας παράταξη (πλειοψηφούσα) να «πάρει» κάποιες θέσεις στη διοικούσα επιτροπή». Μια πρόταση πολιτικά ανήθικη, εκλογικά ανεκδιήγητη, κοινωνικά αβάσιμη και προφανώς προκλητική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από τον κ.Μελισσείδη

"Ο «φιλόσοφος» κ. Αλιφιεράκης

Πίσω από ανυπόστατα ψευδή και δηλώσεις , δεν μπορούν να κρυφτούν οι σκοπιμότητες και οι ανίερες συμφωνίες .Ο κ. Αλιφιεράκης με τη χυδαία απάντηση του ξεχνάει την ιστορία που έχει ο καθένας μας στον επιμελητηριακό θεσμό.

Η θητεία του Επιμελητηρίου δεν είναι ούτε καρπούζι να ούτε πεπόνι για να μοιραστεί.

Κανένας πρόεδρος ούτε ο κ. Αλιφιεράκης, δεν έχει το δικαίωμα να προαποφασίζει , για την βούληση των 31 συμβούλων, όταν ο εκάστοτε πρόεδρος αποχωρεί (συμφωνία Αλιφιεράκη- Σφυρή).

Το Επιμελητήριο όπως έλεγα και προεκλογικά, δεν μπορεί να αποτελεί σκαλοπάτι, για τις πολίτικές φιλοδοξίες του κ. Αλιφιεράκη.

Πιστός οπαδός της προπαγάνδας και του αυταρχισμού, προσπαθεί να αλλοιώσει δηλώσεις και γεγονότα πριν καλά- καλά αναλάβει την προεδρία του Επιμελητήριου.

Και όπως ανέφερα ο κ. Αλιφιεράκης θα έχει μια ουσιαστική και σκληρή αντιπολίτευση και εμείς θα απαντάμε σε οποιαδήποτε πρόκληση του κ. Αλιφιεράκη για να ξέρει ο επιχειρηματικός κόσμος τι συμβαίνει στον Επιμελητηριακό θεσμό που τον εκπροσωπεί".

Και για τη συνέχεια... προς αποκατάσταση της αλήθειας

Η Αλήθεια είναι Δύναμη. Φτάνει να τη σέβεσαι, να μην τη διαστρεβλώνεις και μην την χρησιμοποιείς κατά το δοκούν. Το αντίθετο, το ψέμα, λένε, έχει κοντά ποδάρια. Κι αυτός που θέλει να χρησιμοποιήσει τη δύναμη της Αλήθειας, πρέπει να έχει επαρκή ιδέα περί του τι είναι αλήθεια και τι ψέμα. Εκτός κι αν το κάνει επί σκοπώ.

Ο κ. Αλιφιεράκης σε ένα παραλήρημα φιλοσοφημάτων, γνωμικών και αποφθεγμάτων σε σημερινό άρθρο του, διαστρεβλώνει τα γεγονότα, προφανώς είτε γιατί θέλει να τα λησμονήσει είτε γιατί αποσκοπεί να θολώσει τα νερά. 

Η αλήθεια λοιπόν, είναι, ότι ο κ. Αλιφιεράκης είχε τάξει προεκλογικά σε πολύ κόσμο (και σε εμένα τον ίδιο) διαδοχή στην προεδρία, κάνοντας «παζάρια» του τύπου 2+2 χρόνια, ασχέτως ότι, αυτό είναι παράνομο και δεν προβλέπεται από την επιμελητηριακή νομοθεσία. 

Προσφάτως μάλιστα το αντιλήφθηκε και ο κ. Σφυρής. Την αλήθεια αυτή μπορούν να την πιστοποιήσουν πάνω από δύο σύμβουλοι του απερχομένου διοικητικού συμβουλίου, που δέχτηκαν την πρόταση από τον κο Αλιφιεράκη. Μάλιστα κάποιοι γνωρίζοντας την «αξιοπιστία» του είχαν και μάρτυρες στις συνομιλίες τους (τα στοιχεία τους στη διάθεση σας, αν και νομίζω αυτά είναι γνωστά).

Αλήθεια, επίσης, είναι ότι ο κος Αλιφιεράκης κινούμενος εντελώς οπορτουνιστικά, όντας πιστός οπαδός της προπαγάνδας και του αυταρχισμού, επέλεξε το δρόμο του λαϊκισμού και της λασπολογίας, ορμώμενος όπως αποδείχτηκε από προσωπικά και συμφεροντολογικά ελατήρια κι όχι από το χρέος προς το θεσμό. Οι επιδιώξεις του περί τοπικής αυτοδιοίκησης αρχίζουν, μόλις, να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να μας κρεμάσει κομματικές ταμπέλες και λαΐκισε μοστράροντας ιστορίες λάσπης που τελικά δεν αφορούν τους επιχειρηματίες μέλη μας. Αυτό συνεχίζει ακόμη και σήμερα, παρά το γεγονός ότι οι εκλογές έχουν τελειώσει και είναι ο εκλεγμένες πρόεδρος.

Αλήθεια είναι επίσης ότι από την επομένη των εκλογών, προτείναμε δημόσια, σε συνέντευξη τύπου να καθίσουμε όλες οι εκλεγμένες παρατάξεις σε ένα τραπέζι και να σχεδιάσουμε με πνεύμα ομαδικότητας και συλλογικότητας. Αυτό δεν έγινε ποτέ και το γεγονός αυτό δεν είναι δικής μας υπαιτιότητας. Ο ίδιος ο κος Αλιφιεράκης παραδέχεται στο άρθρο του, ότι μίλησε κατ' ιδίαν στους επικεφαλής περιγράφοντας αυτό ακριβώς δηλαδή τις μυστικές συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.

Αλήθεια είναι επίσης ότι η περίφημη συναινετική πρόταση του κου Αλιφιεράκη περί διαπαραταξιακού προεδρείου ουσιαστικά μας «επέτρεπε» την θέση του Β αντιπροέδρου την οποία δια νόμου καταλαμβάνουμε, άντε κι ακόμη μία. Στην ένστασή μας, ότι δηλαδή την θέση του Β αντιπροέδρου δεν τη «δίνει» ο Πρόεδρος αλλά την επιβάλλει η επιμελητηριακή νομοθεσία η απάντηση ήταν ότι αυτό είναι κι αν μας αρέσει. Αυτή είναι μια πρόταση που είναι πραγματικά «πολιτικά ανήθικη, εκλογικά ανεκδιήγητη, κοινωνικά αβάσιμη και προφανώς προκλητική». Μια παράταξη με το 42% του εκλογικού σώματος να συμμετέχει εξίσου στη διοίκηση με τις υπόλοιπες του 6%. Σε αυτό το τέμπο συνεχίζει ακόμη και σήμερα αναφέροντας στο άρθρο του «με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης» αλλά περισσότερο μάλλον με «τζαμπαμαγκισμό» ότι διαβεβαιώνει όλο τον επιχειρηματικό κόσμο πως η παράταξη μας, θα συμμετέχει στη νέα διοικούσα επιτροπή, αμελώντας επιμελώς να πει ότι αυτή η συμμετοχή είναι δυνάμει της νομοθεσίας (αξιωματικά) και δεν την εξασφαλίζει η συναίνεση ή όχι του Προέδρου. Ευτυχώς! 

Τον «αποκλεισμό» και την «αδικία» βέβαια θα τα κρίνει αυτός ο ίδιος ο επιχειρηματικός κόσμος. Η πραγματική πρόταση έγινε από μας πάλι δημόσια για συγκρότηση διοίκησης μεταξύ των δύο πρώτων παρατάξεων στις εκλογές, πρόταση την οποία μάλιστα την επεδίωξαν και εκλεγμένα μέλη της παράταξης του κου Αλιφιεράκη, βρίσκοντας όμως σθεναρή αντίσταση, μιας και οι υπόγειες διαδρομές είχαν ήδη καταλήξει. Όλα αυτά είναι δημοσιευμένα στον τύπο και γνωστά, και όχι «ανυπόστατα πράγματα και γεγονότα που ποτέ δε συνέβησαν».

Αλήθεια είναι τέλος πως σε όλη την προεκλογική περίοδο η «ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ» κινήθηκε ανεξάρτητα κάνοντας ένα καθαρό και ακομμάτιστο αγώνα. Χωρίς υποχρεώσεις σε κανένα και κυρίως χωρίς μικροπολιτικά συμφέροντα αντίθετα από τον κο Αλιφιεράκη. Ο τελευταίος, ως όψιμος λιθοβολιστής των κομμάτων, στρατεύτηκε με την επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, με συμμετοχή οργανωμένων στελεχών του στο ψηφοδέλτιο, παρά των αντιθέτων που υποστήριζε ο ίδιος ο κος Αλιφιεράκης, ακόμα και στην ίδια του την παράταξη. Ο κόσμος βλέπει και ξέρει. Και προφανώς θυμάται και θα θυμάται και μετά από 24 μήνες.  

Όλοι πλέον, έχουν καταλάβει αυτό που έλεγα και προεκλογικά, ότι οι εκλογές  για τον κ. Αλιφιεράκη δεν αποτελούν τίποτε άλλο, παρά μόνο ένα σκαλοπάτι, για τις πολιτικές φιλοδοξίες του. Στο debate  που έγινε σε τοπικό κανάλι στην ερώτησή μου αν θα ολοκληρώσει την τετραετία ο κος Αλιφιεράκης μου απάντησε θετικά. Αυτό είναι δημοσιευμένο διαδικτυακά, και μπορεί ο καθένας να το αναζητήσει. Λίγες μέρες μετά συμφώνησε στην ανάληψη της προεδρίας από τον κο. Σφυρή σε δύο χρόνια.

Όσο, τέλος, για το αν κρύφτηκα εγώ και τα μέλη της παράταξης μας στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αυτό θα το κρίνουν τα 2544 μέλη του Επιμελητηρίου που μας τίμησαν με την ψήφο τους, και τώρα έχουν μείνει εκτός, λόγω σκοπιμοτήτων και ανίερων συμφωνιών. 

Όπως ανέφερα ο κ. Αλιφιεράκης θα έχει απέναντί του μια ουσιαστική και ισχυρή αντιπολιτευτική φωνή και εμείς αντιθέτως από το ότι υπόσχεται ο ίδιος (αλλά που πολύ αμφιβάλλουμε ότι θα πράξει) θα απαντάμε σε οποιαδήποτε πρόκληση του. Για να ξέρει ο επιχειρηματικός κόσμος τι συμβαίνει στον Επιμελητηριακό θεσμό που τον εκπροσωπεί.

Θα τα ξαναπούμε σύντομα…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News