default-image

Σκύλος - ανιχνευτής & λιμενικοί βρήκαν 1.778 λαθραία τσιγάρα

Κρήτη
Σκύλος - ανιχνευτής & λιμενικοί βρήκαν 1.778 λαθραία τσιγάρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαβράκι έπιασαν οι λιμενικοί και στη συνέχεια ο σκύλος-ανιχνευτής, ο οποίος εντόπισε χιλιάδες κούτες λαθραίων τσιγάρων. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν συνολικά 1.778 συνολικά λαθραίων πακέτων και συνελήθησαν ένας 37χρονος αλλοδαπός και ένας 54χρονος.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, για κατοχή και διακίνηση των χλιάδων λαθραίων πακέτων τσιγάρων, 328 συνολικά λαθραίων συσκευασιών καπνού, καθώς και 709gr μικτού βάρους συσκευασμένου καπνού.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Ηρακλείου, σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι  συλληφθέντες, βρέθηκαν εντός αυτού και κατασχέθηκαν 3 χαρτόκουτες που περιείχαν 710 πακέτα τσιγάρων και 296 συσκευασίες καπνού διαφόρων επωνυμιών, καθώς και καπνικά προϊόντα τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Σκύλος εντόπισε τα τσιγάρα

Στη συνέχεια, σε νομότυπη κατ΄ οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 37χρονου αλλοδαπού συλληφθέντα, με τη συνδρομή στελέχους της Δίωξης Λαθρεμπορίου του Τελωνείου Ηρακλείου καθώς και σκύλου ανίχνευσης καπνικών προϊόντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.068 πακέτα τσιγάρων, 32 συσκευασίες καπνού, 709gr μικτού βάρους συσκευασμένου καπνού για ναργιλέ και καπνικά προϊόντα επίσης στερούμενα τελωνειακού ελέγχου.

Από Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων, το ως άνω Ι.Χ.Ε. όχημα, 3 κινητά τηλέφωνα, διάφορα έγγραφα καθώς και το συνολικό χρηματικό ποσό των €1.535.

Σύμφωνα με έγγραφο του Τελωνείου Ηρακλείου, όπου παραδόθηκαν τα λαθραία καπνικά προϊόντα, το σύνολο των διαφυγόντων φόρων και δασμών ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 11.011,75 €.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News