Κρήτη

Σε μαζική κινητοποίηση καλούν οι Εκπαιδευτικοί Ηρακλείου

Στην μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να συμμετέχει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Νομού Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης".

Στην μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να συμμετέχει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Νομού Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης".

Η 24ώρη γενική απεργία έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου και οι εκπαιδευτικοί καλούν στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στις 10:00 π.μ.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Το σύνολο των εκπαιδευτικών με έκπληξη πληροφορήθηκε τις λεπτομέρειες του νέου μνημονίου που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, που σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του περιλαμβάνει:

• Υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών στο σχολείο και τις 30 ώρες του εργασιακού ωραρίου.

• Συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων

• Αξιολόγηση στελεχών και σχολικών μονάδων

• Αποχαρακτηρισμός της ώρας της σίτισης ως διδακτικής

• Αξιολόγηση στελεχών μέσω ΑΣΕΠ

• Ο αποχαρακτηρισμός της ώρας της σίτισης ως διδακτικής.

Ο Ν1566/85 προέβλεπε τη παραμονή των εκπαιδευτικών στο σχολείο, πέραν του διδακτικού ωραρίου και μέχρι 30 ώρες την εβδομάδα, μόνο εφόσον τους είχε ανατεθεί συγκεκριμένη διοικητική εργασία από τα όργανα διοίκησης του σχολείου.

Με τη ρύθμιση που υπέγραψε ο υπουργός -για το υποχρεωτικό, πλέον, 30ωρο- οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμένουν παραπάνω στη σχολική μονάδα από 6 έως 9 ώρες τη βδομάδα ανάλογα τα χρόνια υπηρεσίας. Καλό είναι ο κύριος Γαβρόγλου αφού επικαλείται το Ν1566/85 να μας εξηγήσει τι εννοεί με τον όρο "Υποχρεωτική παραμονή".

Η κυβέρνησή υπέγραψε στο 3ο μνημόνιο την αξιολόγηση όλων των δημοσίων υπαλλήλων χωρίς να αναφέρεται οποιαδήποτε εξαίρεση για τους εκπαιδευτικούς. Κι επειδή δεν υπάρχει τέτοιο άρθρο, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η αξιολόγηση αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς.

Έκδηλη είναι η ανησυχία των συναδέλφων για τις επερχόμενες αλλαγές (υποβιβασμούς, συγχωνεύσεις, καταργήσεις) στα σχολεία ιδιαίτερα με την φημολογούμενη κατάργηση των συστεγαζόμενων σχολείων. Είναι προφανές ότι με τις επερχόμενες μεταβολές θα χαθούν εκατοντάδες οργανικές θέσεις στην Π.Ε. μέσω των συγχωνεύσεων - καταργήσεων αλλά και με τους υποβιβασμούς σχολικών μονάδων.

Επίσης ο αποχαρακτηρισμός της ώρας της σίτισης ως διδακτικής έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση του Υπουργού Παιδείας να χαρακτηρίσει την ώρα σίτισης ως διδακτική πριν από μερικούς μήνες. Αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την προχειρότητα και την ανευθυνότητα Υπουργείου και των εκπροσώπων του.

Συνάδελφοι,-ισσες

Στις 14 του Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα απεργούμε για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας απέναντι σε μια κυβέρνηση που αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερή και ανατρέπει το ένα μετά το άλλο όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων που συρρικνώνει το Δημόσιο σχολείο και που αναθεωρεί όλες τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις της.

Η κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ καθημερινά δρομολογεί την ολομέτωπη επίθεση εις βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων στο Δημόσιο Τομέα.

Εκμεταλλεύεται τη βαθιά οικονομική κρίση προκειμένου να διαμορφώσει την ανατροπή του συνόλου των κατακτήσεων των εργαζομένων στα Οικονομικά, Εργασιακά, Ασφαλιστικά και Συνταξιοδοτικά Δικαιώματα.

Ο νέος προϋπολογισμός δείχνει ανάγλυφα τη διόγκωση των ματωμένων πρωτογενών «πλεονασμάτων», σηματοδοτεί την ένταση της εκμετάλλευσης μας, με τη φοροληστεία, τις ιδιωτικοποιήσεις, την υποβάθμιση της υγείας, της περίθαλψης, τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις υπηρεσιών και την Αξιολόγηση με στόχο την κινητικότητα.

Τα μέτρα της 3ης Αξιολόγησης έχουν στο επίκεντρο νέες μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, στην έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, στα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες.

Πέρα από τα μέτρα του προϋπολογισμού για το 2018 (κατάργηση ΕΚΑΣ, αύξηση του ΦΠΑ, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, περικοπή κοινωνικών επιδομάτων κτλ) έχει ψηφίσει με τον Ν. 4442/2017 τη μείωση του αφορολόγητου από 9.545 ευρώ στα 5.681 ευρώ, που συνεπάγεται αφαίμαξη ενός μισθού ετησίως και με τον Ν.4387/2016 περικόπτει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μέχρι και 40% για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους.

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την αντιαπεργιακή τροπολογία που ψήφισε (άρθρο 21 Ν. 4489/2017), προσπαθεί να επιβάλλει με αυταρχικό, αντισυνταγματικό και παράνομο τρόπο την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Ο αγώνας για να διεκδικήσουμε μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για την προαγωγή της και Παιδείας, είναι ΤΩΡΑ περισσότερο αναγκαίος από ποτέ.

Γι' αυτό ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Νομού Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης" σας καλεί να συμμετέχετε δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 14/12/2017 στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στις 10:00 π.μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια