Κρήτη

Κοντά στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας οι εκπαιδευτικοί

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ρεθύμνου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας στη Μάνδρα και Νέα Πέραμο Αττικής.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ρεθύμνου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας στη Μάνδρα και Νέα Πέραμο Αττικής.

"Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους καταστράφηκαν, χάνοντας τους κόπους μιας ζωής, από τη φονική πλημμύρα και οργανώνουμε τη δράση μας για την διεκδίκηση άμεσων μέτρων ανακούφισης  για τους πληγέντες καθώς και για ουσιαστικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας", αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Δείτε την ανακοίνωση:

Καταδικάζουμε την ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων, τις εγκληματικές ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και των προηγούμενων Μνημονιακών κυβερνήσεων, μαζί και της Περιφέρειας Αττικής και των Δημοτικών αρχών, που ενώ γνώριζαν και γνωρίζουν τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, ειδικά στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, ιεραρχούν και υλοποιούν έργα και υποδομές που αποφασίζονται με βάση την κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι με πυξίδα τις ανάγκες για την αξιοπρεπή  ζωή των λαϊκών εργατικών οικογενειών. Τα αντιπλημμυρικά έργα τα αντιμετωπίζουν ως κόστος, δεν τα επιλέγουν γιατί δεν είναι ανταποδοτικά, δεν είναι διόδια για να αποφέρουν εκατομμύρια κέρδη.

Η εστίαση στα ακραία καιρικά φαινόμενα και η λογική ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά είναι προκλητική και εξοργιστική! Δεν πρέπει να συνηθίζουμε! Δεν πρέπει να αποδεχόμαστε την απώλεια της ζωής ως  φυσικό φαινόμενο. Η απώλεια της ανθρώπινης ζωής από καιρικά φαινόμενα φέρνει στο φως με τον πιο τραγικό τρόπο τα ερωτήματα:«Ποια ανάπτυξη, για ποιους, με τι χαρακτηριστικά και για ποιες ανάγκες;»

Απαιτούμε και διεκδικούμε:

• Άμεσα μέτρα προστασίας για τη στέγαση, τη σίτιση και την ένδυση όσων έχουν ανάγκη.

• Να γίνει καταγραφή των ζημιών σε περιουσίες και να αποζημιωθούν στο σύνολό τους.

• Μέριμνα για συνανθρώπους πρόσφυγες,μετανάστες και Ρομά που μένουνε σε «παραπήγματα» στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων, της Μάνδρας και της Μαγούλας.

• Κανείς εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλεία του. Κανείς εργαζόμενος που έχει πληγεί ή αδυνατεί να φτάσει με ασφάλεια στο χώρο της δουλείας του να μη θεωρηθεί αδικαιολογήτως απών από τη εργασία του και να καταβληθούν κανονικά τα μεροκάματα και τα ένσημα.

• Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.

• Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες. Καμία διακοπή νερού, ρεύματος και τηλεφώνου σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες που έχουν χρέη.

• Αποκλειστικά δωρεάν και με ασφάλεια μεταφορά των μαθητών στα σχολεία.

• Άμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση και υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη του κράτους.

Ο σύλλογος μας κατόπιν συνεννόησης με το σύλλογο εκπαιδευτικών ΠΕ Δυτικής Αττικής και με άλλα σωματεία αφού γίνει 2η φάση αποτίμησης ζημιών θα οργανώσει τη μεταφορά βοήθειας αλλά και συμμετοχή σε άλλες δράσεις και αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Σχόλια