default-image

Πρωτιά του Πολυτεχνείου Κρήτης σε... διαστημικό διαγωνισμό

Κρήτη
Πρωτιά του Πολυτεχνείου Κρήτης σε... διαστημικό διαγωνισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρώτο βραβείο Space Oscar στο διεθνή διαγωνισμό διαστημικής τεχνολογίας που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διαστήματος και εταιρειών του διαστημικού τομέα, στο Ταλίν της Εσθονίας, κατέκτησε η μοναδική ελληνική ομάδα, προερχόμενη μάλιστα από την Κρήτη.

Πρόκειται για την ερευνητική ομάδα χωρικών πληροφοριακών συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης που χάρισε μια ακόμη πρωτιά στο εκπαιδευτικό ίδρυμα, με τη δημιουργία μιας εφαρμογής που προσφέρει τρισδιάστατη αντίληψη της γεωμορφολογίας.

Η ΚΡΗΤΗ TV βρέθηκε στο εργαστήριο της ομάδας χωρικών πληροφοριακών συστημάτων στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, εκεί όπου τα μέλη της SenseLAB Research δημιούργησαν την πρωτοποριακή εφαρμογή.

Οι μαθητές χάρη στο διαδραστικό σύστημα γεωγραφικών πληροφοριακών συστημάτων, μπορούν να αντιληφθούν όσα σήμερα διδάσκονται μέσα από το βιβλίο της γεωγραφίας.

Αντικείμενο της ερευνητικής ομάδας χωρικών πληροφοριακών συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης είναι τα χωρικά πληροφοριακά συστήματα, η δορυφορική τηλεπισκόπηση και τα μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα. Μελετά ένα ευρύ φάσμα που καλύπτει το περιβάλλον, την έρευνα και διάσωση, τον αγροτικό χώρο, δημιουργώντας τεχνολογικά εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιηθούν στην καθημερινότητα.

Το 2015 και το 2016, η ερευνητική ομάδα SenseLab είχε αποτελέσει τη μόνη Ελληνική ομάδα που βραβεύθηκε στους διαστημικούς διαγωνισμούς και αποτελεί μία από τις ελάχιστες ερευνητικές ομάδες παγκοσμίως που έχει στο ενεργητικό της 3 συνεχείς διακρίσεις.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News