default-image

Έρευνα: Η Κρήτη «μιλά» για την ελληνική επιχειρηματικότητα

Κρήτη
Έρευνα: Η Κρήτη «μιλά» για την ελληνική επιχειρηματικότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ενδιαφέρουσα έρευνα με ακόμα πιο ενδιαφέροντα αποτελέσματα προέκυψαν από έρευνα του Πολυτεχνείου Κρήτης και η οποία σχετίζεται με την επιχειρηματικότητα.

Γενική εκτίμηση από την Παγκρήτια δημοσκόπηση αποτελεί ότι οι υπάρχουσες συνθήκες στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου κατάλληλες για την ανάπτυξη και δημιουργία νέων επιχειρήσεων.

Οι ερωτηθέντες στην έρευνα σε ποσοστό 63,4% υποστήριξαν ότι δεν θα δημιουργούσαν δική τους επιχείρηση ή δεν θα συνιστούσαν στους γύρω τους κάτι ανάλογο. Αντίθετη άποψη διατύπωσε το 32,2% του δείγματος που βλέπει θετικά τη δημιουργία επιχειρήσεων αυτή την εποχή. Ένδειξη που αντικατοπτρίζει τις γενικότερες ανησυχίες των πολιτών σχετικά με την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση και την αβεβαιότητα στον επιχειρηματικό κόσμο και τον τομέα της ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας το 44,2% των πολιτών έχει την άποψη ότι η πορεία των επιχειρήσεων στην περιοχή τους θα είναι καθοδική, αντίθετα σε ποσοστό 11,9% υποστηρίζουν ότι οι επιχειρήσεις στην Κρήτη θα διαγράψουν ανοδική πορεία το επόμενο έτος. Το 40% ισχυρίστηκε ότι οι επιχειρήσεις στην Κρήτη δε θα υποστούν καμία μεταβολή.

Αυτά είναι κάποια από τα αποτελέσματα της έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Παγκρήτιο επίπεδο.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε υπό την εποπτεία του Γιώργου.I.Ματαλλιωτάκη Διδάκτορα στην Ανάλυση Δεδομένων και του Κων/νου Ζοπουνίδη Καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά την έρευνα που διενεργήθηκε από το Πολυτεχνείο Κρήτης:

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News