default-image

Κίνδυνοι & παγίδες του διαδικτύου παρουσιάστηκαν σε μαθητές

Κρήτη
Κίνδυνοι & παγίδες του διαδικτύου παρουσιάστηκαν σε μαθητές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια εκδήλωση στην οποία το μήνυμα ήταν σαφές προς τα οκτακόσια περίπου παιδιά που την παρακολούθησαν, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο εκθεσιακό κέντρο Κρήτης στις Γούρνες, με ομιλητή τον πρόεδρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας Μανώλη Σφακιανάκη.

Το θέμα αφορούσε τους κινδύνους στο διαδίκτυο και το πώς οι νέοι μπορούν να λαμβάνουν τη γνώση από αυτό, δίχως να κινδυνεύουν από την κακή και αλόγιστη χρήση που συχνά είναι ένα γεγονός, που από τη μια μπορεί να εθίσει, αλλά να βάλει σε περιπέτειες τους χρήστες.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της 133 ΣΜ στο Καστέλι που ήδη υλοποιεί ένα πρόγραμμα ενημέρωσης μαθητών για σύγχρονα θέματα που απασχολούν τους νέους και πρεσβεύουν όπως είπε ο διοικητής της μονάδας την ασφάλεια και προστασία που δεν είναι αναγκαιότητα σε ότι αφορά μόνο τα σύνορα, αλλά γεωγραφικά και το εσωτερικό της χώρας.

Ίντερνετ, χρόνος χρήσης, δυνατότητας και προγράμματα αλλά και τα μέσα  κοινωνικής δικτύωσης τέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που παρακολούθησαν μαθητές από σχολεία του Δήμου Χερσονήσου λαμβάνοντας τις βασικές  εκείνες οδηγίες που απομακρύνουν όπως τόνισε ο κ. Σφακιανάκης τους κινδύνους, ένας χρήστης του διαδικτύου να βρεθεί σε μια δυσάρεστη θέση που ποτέ δεν περίμενε ότι θα βρεθεί.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News