default-image

Εκδήλωση για τις νέες τουριστικές επιχειρήσεις

Κρήτη
Εκδήλωση για τις νέες τουριστικές επιχειρήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πραγματοποιείται ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των δράσεων του ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης - Β΄ Κύκλος», «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» & «Επιχειρούμε Έξω».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 4:00μμ στην Αίθουσα εκδηλώσεων «Δημοτικού Κινηματογράφου ΡΕΞ, επί της οδού Μιχ. Σφακιανάκη & Λασθένους (γωνία), Άγιος Νικόλαος. Η αίθουσα είναι προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρία (πληροφορίες για συμμετοχή ΑμεΑ στο τηλ.: 2810.302400).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της τρίτης περιόδου υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης (8/11-13/12/2017) για τη δράση «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης - Β΄ Κύκλος» και οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν σε βάθος για τη δράση, να απευθύνουν ερωτήσεις και να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα που θα τους βοηθήσει να υποβάλουν πλήρεις αιτήσεις.

Η συγκεκριμένη δράση αφορά στην 100% χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχεδίων πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ανέργων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων) για την έναρξη/υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους.

Η δράση του ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης - Β΄ Κύκλος» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Η δράση στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον Τομέα του Τουρισμού, μέσω της δημιουργίας νέων μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων.

Η συγκεκριμένη δράση αφορά στην 45% χρηματοδότηση των επιλέξιμων δαπανών  και αγγίζει το 50% στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού για τουλάχιστον 0,2 ΕΜΕ μισθωτής εργασίας. Η δράσης απευθύνεται σε δύο κατηγορίες:

• Κατηγορία Α: Επιχειρήσεις που θα συσταθούν  από την ημερομηνία έκδοσης της προκήρυξης της δράσης και διαθέτουν ΚΑΔ της επενδύσης μέχρι την πρώτη εκταμίευση  της επιχορήγησης.

• Κατηγορία Β:  Τουριστικά καταλύματα που έχουν συσταθεί και έχουν αποκτήσει, μέχρι την ημερομηνία  έκδοσης της προκήρυξης της δράσης, ένα τουλάχιστον από τους επιλέξιμους ΚΑΔ 55 ή και τους ΚΑΔ 41.20.20.01, 41.20.20.02, δεν διαθέτουν άδεια (σήμα) λειτουργίας και το ΑΦΜ της επιχείρησης δεν έχει αναπτύξει καμία οικονομική δραστηριότητα.

Στα πλαίσια της προκήρυξης της δράσης «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» θα υπάρξει ενημέρωση προς τους ενδιαφερόμενους για τη δράση, ώστε να απευθύνουν ερωτήσεις και να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα που θα τους βοηθήσει να υποβάλουν πλήρεις αιτήσεις.

Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των επενδυτικών σχεδίων στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (ependyseis.gr/mis) ορίζεται η 18/12/2017 με καταληκτική ημερομηνία την 28/03/2018.

Η δράση του ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Τέλος, στα πλαίσια της πιο πρόσφατης προκήρυξης της δράσης «Επιχειρούμε Έξω» θα υπάρξει ενημέρωση  προς τους ενδιαφερόμενους για τη δράση, ώστε να απευθύνουν ερωτήσεις και να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα που θα τους βοηθήσει να υποβάλουν πλήρεις αιτήσεις.

Η δράση στοχεύει στην προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων που αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα, μέσω της συμμετοχής τους σε εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνονται στην ΕΕ και σε τρίτες χώρες.

Κάθε επιχείρηση δύναται να υποβάλει αίτηση χρηματοδότησης προϋπολογισμού έως 100.000 ευρώ. Η Δημόσια Επιχορήγηση ανέρχεται σε ποσοστό 50%.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News