Κρήτη

Αγώνας ενάντια στα προβλήματα που "πνίγουν" τους αγρότες

Σε πλατύ αγωνιστικό κάλεσμα με ομιλητή τον Ρίζο Μαρούδα καλούν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αστερουσίων, Καζαντζάκη, Ηρακλείου, Τυμπακίου, Αρκαλοχωρίου και Ιεράπετρας.

Σε πλατύ αγωνιστικό κάλεσμα με ομιλητή τον Ρίζο Μαρούδα καλούν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αστερουσίων, Καζαντζάκη, Ηρακλείου, Τυμπακίου, Αρκαλοχωρίου και Ιεράπετρας.

Η σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων Ανατολικής Κρήτης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στις 6:30 μ.μ. στα Πεζά. Επίσης, έχει προγραμματιστεί απεργιακή συγκέντρωση για την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

Δείτε την ανακοίνωση:

Συνάδελφε αγροτοκτηνοτρόφε,

Τα προηγούμενα χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις μας πούλαγα το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης». Για την κυβερνητική πολιτική, που πατάει στην ΚΑΠ, την πολιτική της ΕΕ συνολικά, «ανάπτυξη» σημαίνει κέρδη για τους εμποροβιομηχάνους, μεγαλέμπορους, μεγαλοαγρότες, Ενώσεις, τραπεζίτες, ενώ για εμάς δραματική μείωση του εισοδήματος από το αυξημένο κόστος παραγωγής, με φοροληστεία, υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, χαράτσια, με νέα μέτρα, όπως νέες μειώσεις συντάξεων και φόρους, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και κατασχέσεις, με τις εξευτελιστικές «ανοιχτές» τιμές στα προϊόντα, την απληρωσιά.

Πριν 2 μήνες, στο Ηράκλειο, με συμμετοχή Αγροτικών Συλλόγων από όλη την Κρήτη, πλάι στους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, στείλαμε ηχηρό μήνυμα στη «δίκαιη ανάπτυξη» της κυβέρνησης. Με το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, τον πανελλαδικό συντονισμό μας, τους αγώνες μας, στόχο έχουμε να βάλουμε φρένο στην ΚΑΠ και τη γενικότερη πολιτική των κυβερνήσεων, που μας ξεκληρίζει.

Η προοπτική των αγώνων μας βρίσκεται σε μια εντελώς διαφορετική ανάπτυξη, που θα εγγυάται σταθερή δουλειά και καλό εισόδημα για τους αγροτοκτηνοτρόφους, επαρκή, φθηνά και ποιοτικά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες.

Σε αυτό το δρόμο θέλει να βάλει εμπόδια η κυβέρνηση, με το νέο αγροτικό συνδικαλιστικό νόμο. Παραβλέπει την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, όπου συσπειρώνονται δεκάδες Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες, θέλει να στήσει ένα αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα - συνομιλητή, που να λιβανίζει την πολιτική της, να εκθειάζει την ΚΑΠ, να κοροϊδεύει τους μικρομεσαίους αγρότες ότι όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, έχουμε τα ίδια συμφέροντα.

Ταυτόχρονα, προσπαθεί να χτυπήσει το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία. Θέλει να ξεδοντιάσει την οργάνωση του λαού για να μπορεί να παλεύει για τη ζωή του! Δε θα τους περάσει, θα μας βρουν ενωμένους απέναντί τους!

Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες του νομού να κάνουν στη μπάντα τις κυβερνήσεις και τα παλιά και «νέα» στηρίγματα του κυβερνητικού συνδικαλισμού, κάθε απόχρωσης, που όλοι κάνουν αβάντα στην πολιτική που ξεκληρίζει τον μικρομεσαίο και αβαντάρει τον μεγάλο. Να οργανωθούν στους Αγροτικούς Συλλόγους και να παλέψουν! Κανένας μόνος του!

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί σε περιφερειακές συσκέψεις Αγροτικών Συλλόγων σε όλη τη χώρα, για να επικαιροποιηθεί το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων και να συζητηθεί το δυνάμωμα των Αγροτικών Συλλόγων και η προσπάθεια συγκρότησης νέων.

Στην Κρήτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων, Πέμπτη 7 Δεκέμβρη, 8.00 μμ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, και από τους Αγροτικούς Συλλόγους και Επιτροπές Αγώνα ανατολικής Κρήτης, Παρασκευή 8 Δεκέμβρη, 6:30 μμ στα Πεζά. Οι περιφερειακές συσκέψεις θα κορυφωθούν με πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα, Κυριακή 17 Δεκέμβρη, όπου θα οριστικοποιηθεί το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων και το χρονοδιάγραμμα των συντονισμένων πανελλαδικά κινητοποιήσεων.

Θα μετρηθούμε με την πολιτική που μας ξεκληρίζει στην πανελλαδική απεργία της 14 Δεκέμβρη, 10.00 πμ στην πλατεία Ελευθερίας, σε συμπόρευση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, αφού ίδιες είναι οι αιτίες που γεννούν τα προβλήματά μας!

- Όλοι στην πλατιά σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων Aνατολικής Κρήτης, Παρασκευή 8 Δεκέμβρη, 6.30 μμ στα Πεζά (αίθουσα πολιτισμού, Δημαρχείο), με ομιλητή τον Ρίζο Μαρούδα, μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

- Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση, πλάι στην εργατιά και τους αυτοαπασχολούμενους, Πέμπτη 14 Δεκέμβρη, 10.00 πμ στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

Σχόλια