Κρήτη

Μ.Σπουρδαλάκης: Σε υποχώρηση τα κοινωνικά δικαιώματα

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου η εκδήλωση που πραγματοποιεί το Συμπόσιο Πολιτισμού, με θέμα: «Κοινωνικά Δικαιώματα, Σοσιαλδημοκρατία και Συνταγματική Αναθεώρηση».

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών & κοσμήτορας της σχολής Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης Μιχάλης Σπουρδαλάκης. 

Η φιλοδοξία της συνάντησης είναι να ορίσει και να συζητήσει κριτικά την ιστορική διαδρομή τριών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την επικαιρότητα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλες της χώρες της ΕΕ. 

Με δεδομένη τη συχνή σύγχυση ανάμεσα στα κοινωνικά δικαιώματα και τις άλλες κατηγορίες δικαιωμάτων η συζήτηση θα έχει αφετηρία μια σύντομη αναφορά στους σχετικούς ορισμούς των θεμελιωδών, ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων, που ιστορικά προηγούνται και προϋποθέτουν τα κοινωνικά δικαιώματα.  

Παράλληλα θα εστιάσει στο πως ιστορικά η σοσιαλδημοκρατία ως διακριτό ρεύμα της Αριστεράς συνέβαλε αποφασιστικά, αλλά όχι αποκλειστικά, στην ανάπτυξη του κοινωνικού κράτους. 

Σχόλια