default-image

Ένα βιβλίο αφιερωμένο στην Κρήτη μόλις κυκλοφόρησε

Κρήτη
Ένα βιβλίο αφιερωμένο στην Κρήτη μόλις κυκλοφόρησε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ξεχωριστό βιβλίο με τίτλο «Μελέτες στο δίστιχο, Κρητική μαντινάδα και Αρχαίο Επίγραμμα» ξεπροβάλλει στα ράφια των βιβλιοπωλείων και θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη των Κρητικών.

Η συγγραφέας Αταλάντη Μιχελογιαννάκη γραφεί με μία θέρμη γι' αυτή της τη δημιουργία και φαίνεται πόσο περήφανη αισθάνεται για ό,τι πρόκειται να προσφέρει σε όσους διαβάσουν το βιβλίο της.

Συγκεκριμένα, γράφει στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook:

«Με την βοήθεια του Θεού, την ψυχική ορμή από εσωτερικά κίνητρα αγάπης και σεβασμού για την «Κληρονομιά» της Κρήτης, όπως και την επίπονη, συστηματική, μακροχρόνια, σχετική επιστημονική έρευνα και μελέτη, κυκλοφόρησε φρέσκο-φρέσκο, ζεστό-ζεστό, σαν «ξεφουρνιά», που λέμε στην μικρή πατρίδα μου την Άνω Βιάννο, από τις εκδόσεις Μύστης, το βιβλίο μου «Μελέτες στο δίστιχο, Κρητική μαντινάδα και Αρχαίο Επίγραμμα».

Βιβλίο με βάση την διατριβή μου στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Θράκης, αλλά και με επιπρόσθετες ενότητες και προεκτάσεις, που αναδεικνύουν τη «Δυνατή» κρητική μαντινάδα και τους κοινούς τόπους της με το αρχαίο ελληνικό επίγραμμα.

Ευχαριστώ από την ψυχή μου όλους τους εκλεκτούς πανεπιστημιακούς καθηγητές μου έναν-έναν κι όλους μαζί, όπως και όλους όσοι με οποιονδήποτε τρόπο βρέθηκαν κοντά μου και για κάθε συμπαράστασή τους. Αναφέρομαι ονομαστικά σε όλους σε ανάλογη θέση του βιβλίου. Εντελώς ξεχωριστά, ευχαριστώ τις εκδόσεις Μύστης για την εποικοδομητική συνεργασία και το άψογο τυπογραφικό αποτέλεσμα. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου μου «Μελέτες στο δίστιχο, Κρητική μαντινάδα και Αρχαίο Επίγραμμα» σας στέλνω ένα κομμάτι της ψυχής μου και εύχομαι κάπου να συναντήσει και την δική σας».

Η παρουσίαση του βιβλίου «Μελέτες στο δίστιχο, Κρητική μαντινάδα και Αρχαίο Επίγραμμα» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα «Μιχάλης Καρέλλης» της Ανδρόγεω.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News