Κρήτη

Επιμελητήριο: Κορυφώνεται η μάχη - απόψε τα αποτελέσματα

Ολοκληρώνεται η τριήμερη διαδικασία και τελειώνει απόψε η αγωνία των υποψηφίων.

Η αγωνία και η μάχη των σταυρών για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα.

Η όλη διαδικασία αναμένεται να φτάσει στην κορύφωσή της τις απογευματινές ώρες και λίγο πριν τις 5:30, οπότε και θα κλείσει η κάλπη που έχει στηθεί από προχθές Σάββατο στο κτήριο του Επιμελητηρίου, στην οδό Κορωναίου 9, προκειμένου να αρχίσει η καταμέτρηση.

Παραδοσιακά η μεγαλύτερη προσέλευση παρατηρείται πάντα την τρίτη και τελευταία ημέρα, δηλαδή σήμερα Δευτέρα, μιας και μετά την ανάπαυλα του σαββατοκύριακου και επιστρέφοντας στη ρουτίνα της καθημερινότητας, όσοι δεν κατάφεραν να ψηφίσουν το διήμερο, λόγω και του καιρού, θα σπεύσουν να το πράξουν σήμερα, γεγονός που αναμένεται να αυξήσει τη συμμετοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΩΣ ΚΥΛΗΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΛΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

Η αγωνία των υποψηφίων αναμένεται να λάβει τέλος γύρω στις 10 απόψε το βράδυ, οπότε θα υπάρχει μια σαφής εκτίμηση των αποτελεσμάτων, ενώ τα τελικά και φυσικά οι σταυροί αναμένονται αύριο αργά τα ξημερώματα. Οι επικεφαλής των πέντε παρατάξεων που ελπίζουν στη στήριξη και την ψήφο των μελών του Επιμελητηρίου βρέθηκαν στο Επιμελητήριο προχθές Σάββατο, στις 11 το πρωί, προκειμένου να ψηφίσουν και να κάνουν δηλώσεις.

ΜΗΝΑΣ ΜΕΛΙΣΣΕΙΔΗΣ : «Το διακύβευμα είναι μεγάλο»

Όπως δήλωσε ο κ. Μηνάς Μελισσείδης, επικεφαλής της παράταξης "Επιμελητηριακή Σύμπραξη", «μετά την αυλαία της προεκλογικής περιόδου, εύχομαι μια καλή και ήρεμη εκλογική διαδικασία. Θέλω να καλέσω όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην εκλογική αναμέτρηση. Εύχομαι να έχουμε μια μαζική συμμετοχή και προτρέπω όλους να έρθουν να ψηφίσουν. Δεν είναι μια απλή εκλογική αναμέτρηση. Πιστεύω ότι σε αυτές τις εκλογές το διακύβευμα είναι μεγάλο. Η αρχή μπορεί να γίνει σήμερα. Εύχομαι καλή επιτυχία στα μέλη και στην παράταξη "Επιμελητηριακή Σύμπραξη". Ευχαριστώ όλους τους υποψήφιούς μας για τον καλό και καθαρό αγώνα που δώσαμε στην προεκλογική περίοδο και για τη συμβολή τους στην επιτυχία της προσπάθειας. Τους ευχαριστώ όλους και κάθε έναν ξεχωριστά, που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, που κατέθεσαν τις ιδέες τους, τις προτάσεις τους, έδωσαν την ψυχή τους για να δημιουργηθεί μια νέα δυναμική για την παράταξη "Επιμελητηριακή Σύμπραξη". Μαζί τολμήσαμε, μαζί πετύχαμε, μαζί τώρα θα νικήσουμε».

Ο κ. Μελισσείδης βρέθηκε προχθές Σάββατο και στο εκλογικό κέντρο του παραρτήματος του Επιμελητηρίου Μεσαράς στις Μοίρες, αλλά και στο εκλογικό κέντρο στο Αρκαλοχώρι, μαζί με υποψηφίους που κατάγονται από την περιοχή.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΛΙΦΙΕΡΑΚΗΣ : «Κοιτάμε μπροστά και θα πάμε μπροστά»

Ο απερχόμενος και εκ νέου υποψήφιος για τη θέση του προέδρου και επικεφαλής της παράταξης "Μπροστά για το Επιμελητήριο" Μανόλης Αλιφιεράκης είπε: «Όπως κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει να προσκομίσει κάτι το καινούργιο, κάτι το διαφορετικό, όλοι το επιζητούμε αυτό. Ο κόσμος πιστεύω ότι έχει ενημερωθεί, πιστεύω ότι θα έχουμε μεγαλύτερη προσέλευση και ότι το αποτέλεσμα θα καθορίσει και την επόμενη ημέρα του Επιμελητηρίου. Οι προτεραιότητές μας είναι να ολοκληρώσουμε πράγματα που δεν είχαμε κάνει το προηγούμενο διάστημα, πράγματα που δεν μπορούσαν να γίνουν, και να συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας με τα νέα στελέχη, τα οποία θα στελεχώσουν το Επιμελητήριο, για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι πιο καινοτόμο, διαφορετικό, κάτι το οποίο θα είναι αντάξιο του Επιμελητηρίου μας, κάτι που θα πάει το Επιμελητήριο μπροστά. Κοιτάμε μπροστά και θα πάμε μπροστά».

ΜΑΝΟΛΗΣ ΣΦΥΡΗΣ : «Ο θεσμός μπορεί να δώσει πολλά»

Ο κ. Μανόλης Σφυρής, επικεφαλής της παράταξης "Σύγχρονο-Ανεξάρτητο Επιμελητήριο", βρέθηκε στο Ηράκλειο και επιπλέον χθες το πρωί στο παράρτημα του ΕΒΕΗ στο Αρκαλοχώρι, μαζί με υποψήφιους συμβούλους, δηλώνοντας πως «είναι μια μεγάλη ημέρα για το Επιμελητήριο και το θεσμό. Καλούμε όλο τον επιχειρηματικό κόσμο να μετάσχει στις εκλογές, να τιμήσει το θεσμό με την παρουσία του και εμείς ως "Σύγχρονο-Ανεξάρτητο Επιμελητήριο" ζητούμε τη βοήθεια, τη συμπαράσταση και την ψήφο του επιχειρηματικού κόσμου, προκειμένου να δημιουργήσουμε συνθήκες συνέργειας, συνεργασιών για την επόμενη ημέρα, κάτι το οποίο θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο για το θεσμό και την επιχειρηματικότητα. Προτεραιότητά μας είναι να επισκεφτούμε πόρτα-πόρτα όλες τις επιχειρήσεις του Ηρακλείου, να κάνουμε καταρχήν σαφή το ρόλο του Επιμελητηρίου στην επιχειρηματικότητα, γιατί βλέπουμε να υπάρχει έλλειμμα, και από την άλλη να δώσουμε κατάρτιση, πληροφόρηση και εκπαίδευση, ό,τι μπορεί να δώσει ο θεσμός, και πραγματικά μπορεί να δώσει πάρα πολλά».

Γ. ΦΑΣΟΥΛΑΚΗΣ : «Να έχουν πρόσβαση όλοι»

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παράταξης "Αυτόφωτο Επιμελητήριο" κ. Γιώργος Φασουλάκης, τόνισε πως «εμείς η ομάδα των επαγγελματιών που αποτελούμε το "Αυτόφωτο Επιμελητήριο" πρέπει να γίνει γνωστό ότι κάναμε έναν αγώνα έντιμο και ό,τι είχαμε να πούμε το είπαμε πάνω από το τραπέζι. Αυτό φυσικά το εγγυήθηκα κι εγώ προσωπικά ως επικεφαλής της παράταξης, χωρίς ιδιαίτερο λόγο, γιατί αυτή ήταν και η συμφωνία μεταξύ μας όταν αποφασίσαμε να κατέλθουμε στις εκλογές και να διεκδικήσουμε την προεδρία του Επιμελητηρίου μας.

Προτεραιότητά μας είναι να έχουν πρόσβαση όλοι οι επιχειρηματίες στο Επιμελητήριο, που ήταν και ο βασικός λόγος που αποφασίσαμε να κατέβουμε, βλέποντας ότι η απερχόμενη διοίκηση λειτουργούσε με κλειστές πόρτες και με πολύ λίγα άτομα από πλευράς διοίκησης. Εμείς κι εγώ προσωπικά θα διασφαλίσουμε ό,τι γίνεται να γίνεται πάνω στο τραπέζι και να ενημερώνονται όχι μόνο τα 31 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά όλοι οι επιχειρηματίες του Ηρακλείου, γιατί αυτοί θα πρέπει να απολαμβάνουν τα οφέλη και τις δυνατότητες που έχει το Επιμελητήριό μας και όχι οι εκλεγμένοι. Εμείς οι εκλεγμένοι πρέπει να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας ανιδιοτελώς και να είμαστε υπηρέτες των επαγγελματιών που εκπροσωπούμε».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ : «Προτεραιότητα οι αυτοαπασχολούμενοι»

Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης "Αγωνιστική, Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση" Δημήτρης Βασιλάκης είπε μεταξύ άλλων: «Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους του νομού Ηρακλείου να κατέβουν στο Επιμελητήριο, στις Μοίρες και στο Αρκαλοχώρι να ψηφίσουν την "Αγωνιστική, Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση" και με την ψήφο αυτή επίσης να καταδικάσουν το θεσμό του Επιμελητηρίου και όλους τους εκπροσώπους των μονοπωλίων και των πολιτικών που τους εξαθλιώνουν. Η προτεραιότητά μας έχει να κάνει με το συμφέρον των αυτοαπασχολούμενων. Εμείς, αν εκπροσωπηθούμε στο Επιμελητήριο, θα είμαστε η φωνή και τα μάτια τους, θα τους ενημερώνουμε για ό,τι αντιλαϊκό κατεβαίνει από την κυβέρνηση και θα προσπαθούμε να οργανώνουμε την πάλη τους».

Ρεπορτάζ: Μαρία Αντωνογιαννάκη

Σχόλια