default-image

Χόρεψε τσάμικο ο Δημήτρης Κουτσούμπας στα Ανώγεια /video

Κρήτη
Χόρεψε τσάμικο ο Δημήτρης Κουτσούμπας στα Ανώγεια /video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδήλωση τιμής για τον Μιχάλη Γ. Σταυρακάκη (Νιδιώτη),πραγματοποίησε την Κυριακή στα Ανώγεια η Τομεακή Επιτροπή Ρεθύμνου του Κ.Κ.Ε.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και μίλησε για τον "Νιδιώτη" ο Γενικός Γραμματέας του Κ.Κ.Ε, Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την περιοδεία του στην Κρήτη, στα πλαίσια του εορτασμού απο το ΚΚΕ των 100 χρόνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΙ ΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Ωστόσο ο Δημήτρης Κουτσούμπας εκτός από τον πολιτικό του λόγο, ξεχώρισε και για τις χορευτικές του ικανότητες.

Ο φακός τον απαθανάτισε στην ταβέρνα "Γκαγκάρης", να χορεύει τσάμικο έχοντας μάλιστα στον ώμο του και το Κρητικό σαρίκι.

Το συγκρότημα του Βασίλη Σταυρακάκη έκανε την αρχή και έπαιξε χορό από τα μέρη του κ. Κουτσούμπα, τη Φθιώτιδα, από όπου και κατάγεται κι ο Γ.Γ του ΚΚΕ χωρίς δεύτερη σκέψη έσυρε το χορό, χωρίς να λείπουν και οι απαραίτητες χορευτικές φιγούρες.

Όπως αναφέρει η ΤΕ Ρεθύμνου του Κ.Κ.Ε, στην πρόσκληση της:"Ο Μιχάλης Σταυρακάκης ή Νιδιώτης υπήρξε Κομμουνιστής, λαϊκός αγωνιστής και ποιητής. Γεννήθηκε στα Ανώγεια το 1928, πήρε μέρος σε όλους τους λαϊκούς αγώνες ως ενεργό μέλος του κόμματος. Πρωτοστάτησε στην συνδικαλιστική οργάνωση των κτηνοτρόφων και στο κίνημα της ειρήνης. Φυλακίστηκε και εξορίστηκε για αυτή του τη δράση. Ο Μίχαλος έφυγε από τη ζωή τον Ιούλη του 2000, τιμημένος ευρύτερα για το έργο του που αποτελεί παρακαταθήκη για το σήμερα.."

Video απο peraxwri

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News