default-image

Ριπές 50 κόμβων προκαλούν ακυρώσεις, λαχτάρησαν επιβάτες

Κρήτη
Ριπές 50 κόμβων προκαλούν ακυρώσεις, λαχτάρησαν επιβάτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ριπές ανέμου ταχύτητας 45-50 κόμβων που δέχεται η Κρήτη και οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στο νησί και έφτασαν σε κάποιες περιπτώσεις και τα 9 μποφόρ ,προκάλεσαν προβλήματα κυρίως στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης. Οι ακυρώσεις πτήσεων προκαλούν απίστευτη ταλαιπωρία στους επιβάτες.

Το πρωί ακυρώθηκαν δύο πτήσεις από Αθήνα προς Ηράκλειο λόγω των ανέμων , η μία αφορούσε σε πτήση που θα γινόταν για να μεταφέρει επιβάτες που δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν χθες προς Αθήνα.  Μόνο ένα αεροσκάφος κατάφερε να προσγειωθεί το πρωί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Παράλληλα αεροσκάφη επιχειρούν με συνεχείς προσπάθειες να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο.

Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη

Συγκεκριμένα η πτήση της Ολυμπιακής από Θεσσαλονίκη προς Ηράκλειο, έκανε μετά τις 9 το πρωί του Σαββάτου ανεπιτυχή προσπάθεια να προσγειωθεί και πραγματοποίησε κύκλο για να επανέλθει με δεύτερη προσπάθεια. Δυστυχώς όμως παρά τις επίμονες προσπάθειες του πιλότου και την αγωνία των επιβατών, το αεροσκάφος της πτήσης 710 δεν κατάφερε να προσγειωθεί και επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη.

Ματαιώσεις πτήσεων

Νωρίτερα όπως έγραψε από χθες το βράδυ το neakriti.gr υπήρξαν δύο πτήσεις που εκτελούσαν το δρομολόγιο Αθήνα- Ηράκλειο που ακυρώθηκαν. Συγκεκριμένα πρόκειται για πτήσεις της Ολυμπιακής και της Ellinair που δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν το Ηράκλειο.

Μια ακόμη πτήση αναγκάστηκε το βράδυ της Παρασκευής να επιστρέψει στην Αθήνα λόγω των ανέμων που έπνεαν.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΡΙΠΕΣ 50 ΚΟΜΒΩΝ ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΠΤΗΣΕΙΣ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΡΟΟΠΤΑ ΣΤΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΠΛΟΙΩΝ

Απρόοπτα στην άφιξη των πλοίων

Απρόοπτα στην άφιξη των πλοίων λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν τις τελευταίες ώρες στην Κρήτη.Το «Κρήτη 2» αντί για τις 6:10 που ήταν η προγραμματισμένη ώρα άφιξης, αφίχθη τελικά στις 8 το πρωί.Επίσης το «Κνωσός Παλάς» που θα έπρεπε να αφιχθεί στις 6 το πρωί του Σαββάτου, έδεσε τελικά στις 7:50.

Το Λιμεναρχείο Ηρακλείου μάλιστα καλεί τους ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων σκαφών να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση όσο διαρκούν οι ισχυροί άνεμοι.

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News