default-image

Η ΝΟΔΕ για τα πλεονάσματα ΕΦΚΑ

Κρήτη
Η ΝΟΔΕ για τα πλεονάσματα ΕΦΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ένα προπαγανδιστικό άρθρο προϊόν ημιμάθειας και προχειρότητας που δείχνει πως ο εν λόγω βουλευτής δεν έχει καν πρόσβαση σε στοιχεία της κυβέρνησης που στηρίζει», χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Ηρακλείου, το άρθρο αναφορικά με τα εικονικά πλεονάσματα του ΕΦΚΑ.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Ενώ, η κοινωνία του Ηρακλείου και ολόκληρης Χώρας βρίσκεται όλο και πιο κοντά στο κατώφλι της φτώχειας, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης έχοντας χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα πανηγυρίζουν με άρθρα τους τις "επιτυχίες" των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μόλις, σήμερα, μάθαμε πως ο ΕΝΦΙΑ παρουσιάζει "πλεονασματική" οικονομική κατάσταση κάτι που αποτελεί στοιχείο "αναστροφής του αρνητικού οικονομικού κλίματος" του παρελθόντος.

Επειδή, λοιπόν, δεν μπορεί ο καθένας και κυρίως βουλευτές της Κυβέρνησης να μιλούν για "success story" αραδιάζοντας στο χαρτί ένα σωρό αριθμούς και νόμους για να θολώνουν τα νερά, οφείλουμε να τους ενημερώσουμε ότι το δήθεν πλεόνασμα του ΕΦΚΑ είναι αποτέλεσμα της αύξησης των εσόδων του από τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 244.000.000 ευρώ, και της μείωσης της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 549.483.720 ευρώ.

Πρόκειται, για εξόφθαλμες μεθοδεύσεις σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων δικαιούχων σύνταξης γήρατος, θανάτου και αναπηρίας, που περιμένουν εδώ και 3 χρόνια για να πληρωθούν τους κόπους μιας ζωής.

Με αλχημείες για μία ακόμη φορά η Κυβέρνηση τροποποίησε τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ, με σκοπό να εμφανίσει εικονικά πλεονάσματα.

Και ας μην αναφέρουμε στα περί "αύξησης τη απασχόλησης" και των εισφορών όταν η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία και η απασχόληση βασίζεται σε 4ωρες και 6ωρες συμβάσεις εργασίας.

Ας μην αναφερθούμε στα έσοδα από την εισφοροδιαφυγή, όταν το έλλειμα φτάνει στα 16 δισ.

Ας να μην αναφερθούμε, τέλος στο γεγονός πως άρθρο βασίζεται επιλεκτικά σε άλλα δημοσιεύματα.

Ένα προπαγανδιστικό άρθρο προϊόν ημιμάθειας και προχειρότητας που δείχνει πως ο εν λόγω βουλευτής δεν έχει καν πρόσβαση σε στοιχεία της κυβέρνησης που στηρίζει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News