default-image

Ζήτησαν αναδρομικά για εργαζόμενους σε υπηρεσίες του Δήμου

Κρήτη
Ζήτησαν αναδρομικά για εργαζόμενους σε υπηρεσίες του Δήμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» οι εργαζόμενοι σε όλες σχεδόν τις Υπηρεσίες του Δήμου να πάρουν σε χρήμα αναδρομικά τα Μέσα Ατομικής Προστασίας .

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση:

"Με πρωτοβουλία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τέθηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 29/11/2017 το ζήτημα του δικαιώματος των εργαζομένων (μόνιμοι, ΙΔΑΧ, ΙΔΟΧ, μπλοκάκι) σε όλες σχεδόν τις Υπηρεσίες του Δήμου να πάρουν σε χρήμα αναδρομικά τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και το γάλα που δεν έχουν πάρει από το 2012 μέχρι και το 2016. Μάλιστα ανέδειξε το ζήτημα ότι με βάση το ν. 4483/2017 το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να πάρει απόφαση μέχρι τις 30/11/2017 ώστε να αποδοθούν τα χρήματα αυτά σε εργαζόμενους που τα στερήθηκαν και κάλεσε το Σώμα να πάρει απόφαση ώστε να δοθούν σε όλους ανεξαιρέτως που τα δικαιούνται.

Η δημοτική αρχή, εκπροσωπούμενη από τον αντιδήμαρχο Παιδείας Γ. Βλαχάκη και τον αντιδήμαρχο αρμόδιο για ζητήματα προσωπικού Κ. Βαρδαβά, απάντησε ότι δεν έχει καμία διάθεση να δώσει αυτά τα χρήματα σε ανθρώπους που είναι δικά τους, τα στερήθηκαν εξαιτίας μνημονιακών νόμων και θα τους προσέφεραν μια μικρή ανακούφιση μπροστά και στις γιορτές. Με διάφορα προσχήματα χωρίς καμία ισχύ (ότι οι εργαζόμενοι πήραν ρεπό αντί για ΜΑΠ, γνωματεύσεις ότι οι σχολικές καθαρίστριες δεν τα δικαιούνται αλλά είναι στην ευχέρεια του Δημοτικού Συμβουλίου να τα δώσει ή όχι, κλπ) η δημοτική αρχή βρίσκεται έκθετη μπροστά σε εκατοντάδες εργαζόμενους που πέρασαν από το Δήμο Ηρακλείου με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση (μόνιμους, αορίστου, συμβασιούχους, μπλοκάκι) κατά τα έτη 2012-2016 σε υπηρεσίες όπως τεχνικές υπηρεσίες, καθαριότητα, σχολικές καθαρίστριες, ΔΕΥΑ, πράσινο, σχολικούς φύλακες, κλπ.

Φάνηκε ξεκάθαρα ότι η δημοτική αρχή εκεί που θέλει- ώστε να αναβαθμίσει το «τουριστικό προϊόν» προς όφελος του κεφαλαίου- είναι πολύ γενναιόδωρη. Για παράδειγμα κονδύλια για τη Συντήρηση των Ενετικών Τειχών  που συζητήθηκε στο ίδιο ΔΣ με προϋπολογισμό πάνω από 1εκ € (!) από χρήματα δημοτών σε έργο που θα έπρεπε να χρηματοδοτηθεί και να επιβλεφθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού. Ωστόσο το να δώσει έστω και κάποια ψίχουλα στους εργαζόμενους του Δήμου της φαίνεται μεγάλη σπατάλη! Αυτές είναι οι προτεραιότητες τους και αυτό υπηρετούν: κόψε από όπου μπορείς - δηλαδή από τους εργαζόμενους - και δώσε στο κεφάλαιο για την υποτιθέμενη ανάπτυξη! Αυτή είναι η πολιτική που εφαρμόζουν κυβέρνηση και τοπική διοίκηση είτε είναι κεντρώοι είτε «αριστεροί» είτε «δεξιοί»: όλοι μαζί για το κεφάλαιο και εναντίον του λαού. Οι εργαζόμενοι ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση»  επίσης στην ίδια συνεδρίαση έφερε για άλλη μια φορά για συζήτηση τις εξελίξεις στην Ανακύκλωση όπου ο εργολάβος απέλυσε 3  εργαζόμενους ενώ ταυτόχρονα το εργοστάσιο αποτελεί καρμανιόλα με το 5ο εργατικό ατύχημα μέσα σε 5μήνες. Κάλεσε το Σώμα να καταδικάσει την κατάσταση αυτή αλλά κανείς δεν φιλοτιμήθηκε να πάρει θέση, ούτε καν από την αντιπολίτευση. Επίσης ζήτησε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας ώστε να ενημερωθεί για όλες τις εξελίξεις στα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Επιπλέον, οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κατέθεσαν αίτημα (που επισυνάπτεται) ώστε να συζητηθεί αναλυτικά στο επόμενο ΔΣ το φλέγον ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας στο Δήμο".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News