default-image

Σωτήρια επέμβαση για πρώτη φορά στην Κρήτη, σε 23χρονο

Κρήτη
Σωτήρια επέμβαση για πρώτη φορά στην Κρήτη, σε 23χρονο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ ο 23χρονος ο οποίος, από το πρωί της Κυριακής, έδινε τη δική του μάχη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έπειτα από τροχαίο ατύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα το ΙΧ στο οποίο επέβαινε ο 23χρονος να «καρφωθεί» σε ελιά και ο ίδιο να εγκλωβιστεί στα συντρίμμια.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΦΟΝΙΚΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΑΡΑ

Όμως, θετικά είναι τα νέα για το νεαρό τραυματία, για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, αλλά και για ολόκληρο το νησί, καθώς χτες πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στη Μονάδα Επεμβατικής Ακτινολογίας του ΠΑΓΝΗ ενδαγγειακή τοποθέτηση ενδομοσχεύματος σε τραυματική κάκωση θωρακικής αορτής στον 23χρονο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Τασσόπουλου, Διοικητή του ΠΑΓΝΗ - Βενιζελέιου, η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από την εξειδικευμένη ενδοαγγειακή ομάδα του ΠαΓΝΗ, με επικεφαλείς τον Καθηγητή Επεμβατικής Ακτινολογίας, κ. Δημήτριο Τσέτη και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής κ. Χρήστο Ιωάννου με την υποστήριξη του προσωπικού της ΜΕΘ ενηλίκων υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Εντατικής Ιατρικής, κου Δημητρίου Γεωργόπουλου, της Αναισθησιολογικής Κλινικής, καθώς και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Η συγκεκριμένη επέμβαση δεν απαιτούσε ανοικτό χειρουργείο και δεν χρειάστηκε ο ασθενής να μεταφερθεί στην Αθήνα.

Βέβαια, ότι ο 23χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, λόγω κρανιοεγκεφαλικών και θωρακικών κακώσεων.

(Κεντρική φωτογραφία messaralive.gr)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News