default-image

Το Σχολικό Μουσείο Ρεθύμνου και... οι άνθρωποί του

Κρήτη
Το Σχολικό Μουσείο Ρεθύμνου και... οι άνθρωποί του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία εκδήλωση που θα χαραχθεί στο μυαλό των Ρεθυμνιωτών είναι αυτή που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στο Σπίτι του Πολιτισμού με «πρωταγωνιστή» το Σχολικό Μουσείο του Δήμου Ρεθύμνης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί μεταξύ άλλων το έργο του μουσείου, ενώ θα τιμηθούν για τη συνεισφορά τους άνθρωποι που έχουν «δοθεί» στο μουσείο. Ώρα έναρξης είναι στις 7 το απόγευμα.

Αυτό είναι το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

7.00-7.10: Χαιρετισμοί

7.10-7.20: Παρουσίαση του έργου του Μουσείου από τον Υπεύθυνο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, Γιώργο Κανακάκη

7.20-8.10: Παρουσίαση του βιβλίου του δρ Χάρη Στρατιδάκη «Η εκπαίδευση στο Ρέθυμνο» από τους: Νικόλαο Παπαδογιαννάκη ομότιμο καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης, πρόεδρο της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Ρεθύμνης, Αγγελική Βλαχοπούλου-Χαλκιαδάκη, ιστορικό, Γιάννη Παπιομύτογλου, πρώην Διευθυντή της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρεθύμνης.

Συντονίστρια του πρώτου μέρους της εκδήλωσης θα είναι η Κατερίνα Τσακάλη-Δομαζάκη, μέλος του Δ.Σ. του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ρεθύμνης.

8.10-9.00: Τίμηση για τη συνεισφορά τους στην έρευνα της ιστορίας της εκπαίδευσης του Ρεθύμνου των:

Νικολάου Δρανδάκη (μετά θάνατον), καθηγητή Πανεπιστημίου-Βυζαντινολόγου, για τη θεμελιώδη δημοσίευσή του «Ειδήσεις περί των σχολείων Ρεθύμνης κατά το δεύτερον τέταρτον του 19ου αιώνος» και σειρά άλλων δημοσιευμάτων του Μαριέττας Ασημομύτη-Εκκεκάκη, συνταξιούχου λυκειάρχη και συγγραφέως, για τα βιβλία της «Από την Ιστορία του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Ρεθύμνου» και «Η Γαλλική Σχολή Καλογραιών στη Χαλέπα Χανίων (1852-1983)», Γεωργίου Τσιγδινού, συνταξιούχου διευθυντή σχολείου και συγγραφέα, για τη συμβολή του στην ανάδειξη της εκπαιδευτικής ιστορίας της μονής Αγίου Πνεύματος Αγίου Βασιλείου, μέσω του βιβλίου του «Η Μονή και η Σχολή του Αγίου Πνεύματος στον Κισσό Αγίου Βασιλείου» και των προσπαθειών του για αναστήλωση των εγκαταστάσεών της.

Συντονιστής της τιμητικής εκδήλωσης θα είναι το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σχολικού Μουσείου και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμνάτου Βασίλης Βαμβακάς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News