Κρήτη

Σε... Χριστουγεννιάτικα μονοπάτια βαδίζει το ΤΕΙ Κρήτης

Σε Χριστουγεννιάτικα μονοπάτια θα «περπατήσει» για πρώτη φορά στα χρονικά η κοινότητα των 12.800 ατόμων του ΤΕΙ Κρήτης.

Την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 7μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η 1η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή της κοινότητας του ΤΕΙ Κρήτης, στο κεντρικό προαύλιο χώρο του ΤΕΙ Κρήτης, στο Ηράκλειο. Η διοργάνωση της γιορτής, υπό την έγκριση του νυν Πρύτανη του Ιδρύματος και του νεοεκλεγέντα Πρύτανη, κ. Νίκου Κατσαράκη, θα υποστηριχθεί από ομάδα πενήντα εθελοντών φοιτητών, καθώς αναμένουμε σε ανταπόκριση, τάξεως άνω των 1000 ατόμων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

«Σκοπός της μεγάλης Γιορτής είναι η ένωση όλης της κοινότητας του ΤΕΙ Κρήτης, η δημιουργία ζεστής ατμόσφαιρας, καθώς και η σύσφιξη των σχέσεων του Ιδρύματος με τους τοπικούς παράγοντες, τους παραγωγικούς φορείς και γενικότερα, τους κάτοικους της Κρήτης. Επίσης, η στήριξη της γιορτής από εθελοντές φοιτητές βοηθάει στην ενδυνάμωση τους, στην καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος και στην ανάπτυξη δράσεων οργανωμένου εθελοντισμού, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας.

Η έναρξη της γιορτής, θα γίνει με τη φωταγώγηση των τεσσάρων πεύκων στον κεντρικό προαύλιο χώρο του ΤΕΙ Κρήτης, στο Ηράκλειο. Καθότι η ποιοτική μουσική ευφραίνει τις ψυχές και τις γαληνεύει, θα μας δημιουργήσουν εορταστική ατμόσφαιρα τα παρακάτω μουσικά σχήματα, συμμετέχοντας αφιλοκερδώς.

· Η Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου, υπό τη διεύθυνση του Ιωάννη Ιδομενέως, αποτελούμενο από 44 νέους και με πιανίστα τον Νίκο Κοκκίνη.

· Οι «Αντικρουστοί», αποτελούμενο από 17 άτομα. Μια μπατουκάδα (ορχήστρα βραζιλιάνικων κρουστών), του Πανεπιστημίου Κρήτης.

· Οι "Music Education Lab Jazz Band"

· Κρητικό Συγκρότημα, αποτελούμενο από μουσικούς και χορευτές: το μουσικό συγκρότημα του Γ. Μπιτζανάκη και το χορευτικό συγκρότημα "Μαρής".

Οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν θα ξεπερνούν τα 80 άτομα.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Θα υπάρχει λαχειοφόρος αγορά, για τη συλλογή χρημάτων άπορων φοιτητών του ΤΕΙ. Από μία τόσο παραμυθένια χριστουγεννιάτικη γιορτή δεν θα μπορούσε να λείπει ο Άγιος Βασίλης, με την σύζυγό του και δύο από τα ξωτικά τους, που θα μοιράζουν σε όλα τα παιδάκια καραμέλες καθ' όλη τη διάρκεια της γιορτής.

Στην κάλυψη των εξόδων της γιορτής συμμετέχουν εκτός από το ΤΕΙ Κρήτης και η εταιρία Χαλκιαδάκης Α.Ε., ως μέγας χορηγός, καθώς επίσης ο Κρητικός Φούρνος, η εταιρία Ρούβας, το βιβλιοχαρτοπωλείο Copyline Σαματάς, η πρωτοβουλία, «Ίρις, η τέχνη της ευτυχίας», το εστιατόριο «Πεσκέσι», το Aegeo spas, τα ξενοδοχεία Hotel Irini Mare και Arion Palace Hotel.

Ευελπιστούμε στη δική σας παρουσία στην λαμπερή μας Χριστουγεννιάτικη Γιορτή, έτσι ώστε να γίνουμε όλοι μαζί μία τεράστια οικογένεια, κάτω από την εορταστική ομπρέλα του Πνεύματος των Χριστουγέννων».

Σχόλια