Κρήτη

Στους δρόμους του Ηρακλείου κατεβαίνουν οι συνταξιούχοι

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου καλεί όλους τους συνταξιούχους στην Παγκρήτια κινητοποίηση την Τετάρτη 29-11-2017 και ώρα 11:00 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, ενάντια σε όλους τους αντιλαϊκούς και αντισυνταξιουχικούς νόμους που επιβάλλουν κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και των συνταξιούχων, η διάλυση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, η προσαρμογή των εργασιακών σχέσεων για τις ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων, η ανεργία και οι μισθοί και συντάξεις πείνας στο βωμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι το παρών και το μέλλον μας. Οι σύγχρονες, λαϊκές ανάγκες και απαιτήσεις, τα κοινωνικά και εργασιακά και συνταξιουχικά μας δικαιώματα δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μαζί με τις προηγούμενες μας πετσόκοψε τις συντάξεις κι ετοιμάζεται για νέα καρατόμηση, με τον επανυπολογισμό και την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς» σε κύριες και επικουρικές, την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, κάθε είδους κοινωνικού επιδόματος και μέριμνας, την φοροληστεία. Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2018 θα δώσει νέο χτύπημα στο δικαίωμα του λαού στην υγεία - περίθαλψη. Προβλέπονται μειωμένα κονδύλια για την υγεία, τον ΕΟΠΥΥ, τα δημόσια νοσοκομεία, και ιδρύματα, περιορισμός στην ιατρική και φαρμακευτική αγωγή.

Μετά το κλείσιμο νοσοκομείων, τη μείωση του ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού, την συρρίκνωση των μονάδων υγείας, την κατάργηση των εξεταστήριων του ΙΚΑ - ΕΟΠΥΥ, έχουμε και πάλι μείωση του αριθμού των επισκέψεων ασθενών σε ιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε μηνιαία βάση, την αύξηση δηλαδή των ασθενών που θα πληρώνουν από την τσέπη τους 10κάρικα και 20σάρικα. Την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών σε ανασφάλιστους από το ταμείο του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή από τις τσέπες των ασφαλισμένων, αντί τις δαπάνες αυτές να αναλαμβάνει ο κρατικός προϋπολογισμός. Και αυτή η κυβέρνηση κάνει «κοινωνική πολιτική» με ξένα κόλλυβα.

Η ενεργός γήρανση των σημερινών εργαζομένων θα συνοδευτεί από την ενεργό εξόντωση των σημερινών συνταξιούχων. Είμαστε κόστος για το μεγάλο κεφάλαιο και προσπαθούν να ξεφορτωθούν με κάθε τρόπο όσο γίνεται μεγαλύτερο μέρος του. Η ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας, το φόρτωμα των βαρών της περίθαλψης στις πλάτες των ασφαλισμένων, εργαζομένων και συνταξιούχων προχωρά με γρήγορα βήματα. Μας οδηγούν ολοταχώς στο «όποιος έχει να πληρώσει θα επιβιώσει». Μετά την οικονομική, προωθούν και τη φυσική εξόντωσή μας. Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική και παλεύουμε χωρίς σταματημό για την απόκρουση και ανατροπή της.

Διεκδικούμε:

• Δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα υγείας - περίθαλψης, κατάργηση σε κάθε ιδιωτικοποίηση.

• Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Κατάργηση των εισφορών για την υγεία. Τη δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.

• Την επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν, των μονάδων που καταργήθηκαν. Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού. Την χρηματοδότηση για την προμήθεια των απαραίτητων αναλώσιμων, φαρμάκων κ.α.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ - ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ - ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ - ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ».

(φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια