default-image

Έπεσε "καμπάνα" στον Κρητικό ψυχίατρο

Κρήτη
Έπεσε "καμπάνα" στον Κρητικό ψυχίατρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι περισσότεροι θυμούνται την υπόθεση του Κρητικού χρυσαυγίτη ψυχιάτρου, ο οποίος χορηγούσε ιατρικά πιστοποιητικά σε "συναγωνιστές" του, προκειμένου αυτοί να αποκτήσουν άδεια οπλοφορίας.

Μπορεί ο Κώστας Παρασχάκης να έχει αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή, ωστόσο μετά την καταδίκη του για τη συγκεκριμένη υπόθεση σε πρώτο βαθμό, ήρθε εσχάτως και η καταδίκη του από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Πριν λίγες μέρες, λοιπόν, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων έκρινε ένοχο τον ψυχίατρο για την πράξη της ψευδούς βεβαίωσης κατ' εξακολούθηση.

Τελικά του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή.

Σημειώνεται ότι σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή.

Θυμίζουμε, επίσης, ότι ο κ. Παρασκάκης δεν ήταν απλός οπαδός της Χρυσής Αυγής.

Είχε κατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα με την παράταξη Μιχαλολιάκου, ενώ το 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή στο νομό Λασιθίου.

«Το ΨΝΑ έχει τη θλιβερή πρωτοτυπία να έχει ως διευθυντή ενός από τα εννέα ψυχιατρικά του τμήματα έναν ανοιχτά δηλωμένο νεοναζί, τον Κωνσταντίνο Παρασχάκη, και μάλιστα κατ' ανάθεσιν από το Δ.Σ. Δεν πρόκειται για απλό και παρασυρμένο ή αφελή οπαδό», είχε αναφέρει, για του λόγου το αληθές, το 2012 ο διευθυντής και ψυχίατρος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών, Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου, στη σχετική αναφορά του προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΨΝΑ.

ΝΑΣ

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News