default-image

Έκαναν τους πεζόδρομους... αυτοσχέδιο πάρκιγνκ (video)

Κρήτη
Έκαναν τους πεζόδρομους... αυτοσχέδιο πάρκιγνκ (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ηράκλειο είναι μια πόλη παραδομένη στο έλεος όσων αποφασίσουν να παρκάρουν τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια τους σε πεζόδρομους στην καρδιά του ιστορικού κέντρου. Οχήματα παρκαρισμένα όπου μπορεί κανείς να φανταστεί, σε διαβάσεις, διπλοπαρκαρισμένα, κλείνουν δρόμους, ακόμα και σε αναπηρικές θέσεις. Η εικόνα απογοητευτική.

Το Ηράκλειο έχει μετατραπεί σ΄ένα τεράστιο υπαίθριο πάρκινγκ, με τη δημοτική αστυνομία, εκτός τους ελέγχους που πραγματοποιεί καθημερινά, να λαμβάνει συνεχώς τηλεφωνήματα για παράνομες σταθμεύσεις, με το 40% από αυτές να αφορά τους πεζόδρομους. Για μια εικόνα που δεν τιμά καθόλου την πόλη του Ηρακλείου, κάνουν λόγο δημότες που δηλώνουν αγανακτισμένοι από την κατάσταση και ζητούν από τη δημοτική αρχή να βρει λύση.

Ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Δήμου Ηρακλείου Μαρίνος Παττακός σημείωσε ότι "όσον αφορά την παραβατικότητα και τη συνεχιζόμενη απαράδεκτη στάθμευση σε ευαίσθητους χώρους όπως είναι οι χώροι στάθμευσης ΑμΕΑ και οι ράμπες ΑμΕΑ η δημοτική αρχή έχει «κόκκινη» γραμμή και μία παράβαση δεν συγχωρείται. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν».  

Τα στοιχεία της δημοτικής αστυνομίας στο Ηράκλειο είναι αποκαλυπτικά. Οι παραβάσεις που έχουν βεβαιωθεί από 1ης/1ου/2017 έως 23/11/2017 είναι:

-24.629 για πάρανομα στάθμευση

-(από αυτές) 5.594 παράνομη στάθμευση σε πεζόδρομους

-3.695 σε πεζοδρόμια και πλατείες

-743 σε θέσεις ΑμεΑ.

Έχουν αφαιρεθεί 614 πινακίδες.

Η παραβατικότητα είναι αυξημένη, αλλά τα νούμερα είναι θεωρητικά και εξηγούνται με την εντατικοποίηση των ελέγχων το τελευταίο διάστημα, εξηγεί ο προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας.

Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν, σύμφωνα με τη δημοτική αστυνομία.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News