default-image

Ζήτησε άδεια, αλλά ήρθε... απόλυση σε 58χρονο πατέρα

Κρήτη
Ζήτησε άδεια, αλλά ήρθε... απόλυση σε 58χρονο πατέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Μπαρούτι" μυρίζει και πάλι η κατάσταση στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Ηράκλειο, όπου σήμερα εκ νέου οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν τετράωρες στάσεις εργασίας, ενώ όλα έδειχναν το τελευταίο διάστημα ότι βαδίζουν ολοταχώς προς την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με την εταιρεία. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι όπως είπαν ήταν η απόλυση τριών συναδέλφων τους, που έγινε εντελώς αιφνιδιαστικά. 

Ανάμεσα στους απολυμένους και ο κ. Γιάννης Μπαλουζάκης 58 ετών που ενημερώθηκε ότι απολύεται ενώ λίγες ημέρες πριν είχε ζητήσει άδεια για να υποδεχθεί το παιδί του που ερχόταν από την Αγγλία και τον είχαν αφήσει να καταλάβει, ότι όχι μόνο θα έπαιρνε την άδεια, αλλά ότι δεν συνέβαινε οτιδήποτε με την εργασιακή του σχέση.

Σύμφωνα με τον Μπαλουζάκη «(μου είπαν) ήσασταν πολύ αποδοτικός όμως άλλα είναι τα αιτήματα, δεν ήξερε ούτε εργοδηγός να μου πει. Είμαι λίγο στεναχωρημένος αλλά τι να κάνουμε. Στην ηλικία μου είναι δύσκολο να βρω δουλειά».

Απόλυση τριών εργαζομένων

Η απόλυση των τριών εργαζομένων στην ανακύκλωση δημιούργησε αναστάτωση στο εργοστάσιο, με τους εργαζόμενους να ζητούν να επιστρέψουν στην εργασία τους οι συνάδελφοί τους και να συνεχιστούν οι συνομιλίες για την υπογραφή της επιχειρησιακής σύμβασης που κόπηκαν στη μέση λόγω των απολύσεων.

Όπως τόνισαν ωστόσο οι εργαζόμενοι πρόθεσή τους είναι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εφόσον η εταιρεία δεν δείξει σημάδια υποχώρησης σε πρακτικές που μέχρι σήμερα όπως οι ίδιοι λένε δεν διασφαλίζουν τα δικαιώματά τους.

Ρεπορτάζ : Ράνια Μωραϊτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News