default-image

Ρέθυμνο: Σε αναμμένα κάρβουνα οι συμβασιούχοι καθαριότητας

Κρήτη
Ρέθυμνο: Σε αναμμένα κάρβουνα οι συμβασιούχοι καθαριότητας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την πλάτη στον τοίχο παραμένουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στο δήμο Ρεθύμνου, οι οποίοι βλέπουν την ημερομηνία απόλυσής τους να πλησιάζει, χωρίς να διαφαίνονται ουσιαστικές προοπτικές για την κατοχύρωση του εργασιακού τους μέλλοντος.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν απεργία και παράσταση διαμαρτυρίας στον Δήμο, όπου συναντήθηκαν με τον δήμαρχο, Γιώργο Μαρινάκη.

Σε αναμμένα κάρβουνα παραμένουν οι 48 συμβασιούχοι καθαριότητας στο δήμο Ρεθύμνου, αφού παρότι ο δήμος έχει αιτηθεί 64 υπαλλήλους, θεωρούν ότι θα δουν την πόρτα εξόδου τον Απρίλη του 2018, αν δεν κατοχυρωθεί ότι θα ζητείται εργασιακή εμπειρία των 10 τελευταίων ετών, χωρίς επέκταση στο μακρύτερο παρελθόν, όπως και ανώτατο όριο ηλικίας στα 40-50 έτη λόγω και της φύσης της εργασίας.

Ο δήμος Ρεθύμνου και η υπηρεσία καθαριότητας φέρεται να στηρίζουν ακόμη και τη δικαστική προσφυγή των υπαλλήλων, αρκεί η πόλη να μην κινδυνεύσει να πνιγεί στα απορρίμματα και πληγεί η τουριστική εικόνα του.

Οι εργαζόμενοι επιρρίπτουν ευθύνες και στους επικεφαλής του υπουργείου εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη και Χριστόφορο Βερναρδάκη, που τους μοίρασαν κούφιες υποσχέσεις και αντί να στηριχθούν, μάλλον θα καταλήξουν στα ταμεία του ΟΑΕΔ.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News