default-image

Π.Σαπουνάκης: Με χτυπούσαν και φώναζαν «i'll kill you» video

Κρήτη
Π.Σαπουνάκης: Με χτυπούσαν και φώναζαν «i'll kill you» video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι με χτυπούσαν πολύ άγρια και μου έλεγαν ταυτόχρονα ότι θα με σκοτώσουν».

Δεν έχει προηγούμενο το άγριο περιστατικό βίας που διαδραματίστηκε το βράδυ της Παρασκευής στα Χανιά με θύμα έναν 37χρονο Χανιώτη, που ξυλοκοπήθηκε άγρια από ομάδα αλλοδαπών στρατιωτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟΝ 37ΧΡΟΝΟ ΧΑΝΙΩΤΗ

Το θύμα, ο Παντελής Σαπουνάκης,  από το νοσοκομείο όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται ζητά δικαίωση για την απρόκλητη επίθεση σε βάρος του ενώ συγκλονισμένη και η σύζυγος του θύματος Ρεβέκκα Φλεμετάκη που αναφέρει: «Νιώθω αδικία …σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να έχω το παιδί μου μαζί και τρελαίνομαι».

«Είναι θέατρο του παραλόγου όλο αυτό …αν δεν ήμουν εγώ κι ήταν ένα πιτσιρίκι ή αν είχα την τετράχρονη κόρη μου μαζί; Εγώ θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να αποδοθούν ευθύνες…με ενδιαφέρει να καταδικαστούν …Με μια κλοτσιά ακόμα θα είχα πεθάνει…» δηλώνει από το νοσοκομείο  το θύμα μετά και την απόφαση του δικαστηρίου οι  κατηγορούμενοι να αφεθούν  ελεύθεροι και θα δικαστούν ερήμην τους, αφού το νατοϊκό πλοίο στο οποίο υπηρετούν απέπλευσε σήμερα από τη Σούδα.

Τι αποφάσισε σήμερα η δικαιοσύνη

Το δικαστήριο σήμερα επικαλούμενο τις διατάξεις του νόμου για πρόκληση σωματικών βλαβών, αποφάσισε οι δύο στρατιώτες να αφεθούν ελεύθεροι.

Η υποθεση επίσης αναβλήθηκε για την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, ενώ προσπάθειες συγκάλυψης της επίθεσης σε βάρος του 37χρονου, κατήγγειλε ο πατέρας του.

"Το νοσοκομείο έχει πιστοποιήσει τα πάντα …Είναι τυφλή η δικαιοσύνη, είναι τυφλός κι ο δικαστής;" αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Σαπουνάκης, λίγη ώρα μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χανίων.

Ο πατέρας και ο φίλος του Παντελή Σαπουνάκη κατήγγειλαν προσπάθειες αποσιώπησης της απρόκλητης επίθεσης σε βάρος του 37χρονου.

«Προσπαθήσανε από την πρώτη στιγμή να κουκουλώσουνε το θέμα…αν ήταν το παιδί ενός υψηλά ιστάμενου τι θα έλεγε;» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γιώργος Σαπουνάκης , πατέρας του θύματος.

Η κατάσταση υγειας του 37χρονου θύματος

Ο 37χρονος Παντελής Σαπουνάκης νοσηλεύεται με πολλαπλά κατάγματα στη μύτη ενώ από θαύμα δεν έχασε την όραση του.

Τη νύχτα της Παρασκευής βίωσε έναν αληθινό εφιάλτη όταν αναίτια τέσσερις νατοϊκοί στρατιώτες τον πλησίασαν και δύο εξ αυτών άρχισαν αρχικά να τον απειλούν πως θα τον σκοτώσουν και λίγο μετά να τον ξυλοκοπούν.

«Δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί…μετά θα πάρω κι εγώ μια καραμπίνα και άμα δω 3-4 στρατιώτες θα τους καθαρίσω,» αναφέρει με οργή ο κ. Γιώργος Σαπουνάκης, πατέρας του θύματος.

Η απρόκλητη επίθεση των Βρετανών σε βάρος του 37χρονου έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό και αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

Φορείς και συλλογικότητες οργανώνουν συλλαλητήριό κατά των βάσεων για την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΓΡΟΝΘΟΚΟΠΗΣΑΝ ΚΡΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ο Κρητικός νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο Χανίων με συντριπτικά κατάγματα στο πρόσωπο και μώλωπες στο σώμα του, ωστόσο συγκλονίζουν τα όσα περιγράφει ότι έζησε το μοιραίο βράδυ της 17ης Νοεμβρίου.

«Έχω πάθει ένα πολύ σοβαρό κάταγμα στη μύτη με κίνδυνο να υποστώ μόλυνση που μπορεί να πάει στον εγκέφαλο και να έχω προβλήματα, νιώθω και μια διάσειση και δεν βλέπω... Δεν ξέρω πως με χτύπησαν και γενικά δεν είμαι σε καθόλου καλή κατάσταση», αναφέρει ο Παντελή Σαπουνάκης.

Στο μεταξύ αφέθηκαν ελεύθεροι οι Βρετανοί που κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν άγρια τον 37χρονο Χανιώτη το βράδυ της Παρασκευής με την υπόθεση τους να αναβάλλεται για τις 28 Νοεμβρίου από το Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Φωτογραφίες: Αντώνης Ιγγλεζάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News