default-image

Έστειλαν μήνυμα για να σταματήσει το "πογκρόμ" στην άσφαλτο

Κρήτη
Έστειλαν μήνυμα για να σταματήσει το "πογκρόμ" στην άσφαλτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν είσαι ένας από μας…Αν έχεις χάσει δικό σου άνθρωπο το μυαλό σου κυριαρχείται απ αυτό 365 ημέρες και 365 νύχτες κάθε χρόνο.Η Μνήμη είναι η πραγματικότητα σου. Η νέα Ζωή σου και η νέα Ζωή του."

Αυτό είναι το μότο του πανελλαδικού σύλλογου "SOS Τροχαία Εγκλήματα" που κάλεσε όλους τους  πολίτες να συμμετάσχουν σήμερα στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε διάφορες πόλεις της χώρας, όπως στο Ηράκλειο,  στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων με σκοπό να σταματήσει το πογκρόμ στους δρόμους.

Με την Κρήτη να μετρά ήδη 49 νεκρούς στο βωμό της ασφάλτου, από αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα, στο Ηράκλειο το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε μία αξιόλογη εκδήλωση που προσέλκυσε εκατοντάδες πολίτες ενώ ξεχωριστή και η στιγμή που εμφανίστηκαν δεκάδες μπαλόνια με τα ονόματα ανθρώπων που έχουν φύγει.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης υπήρξε συναυλία μνήμης με τη φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου.

Έγινε υπό την αιγίδα της αντιδημαρχίας Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου, με τη στήριξη της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, του συλλόγου εκπαιδευτικών Α/βάθμιας εκπαίδευσης "Δομίνικος Θεοτοκόπουλος", του ΕΚΑΒ Ηρακλείου και του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής Ν. Ηρακλείου.

"Η επίσημη θέσπιση από τον ΟΗΕ της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης Θυμάτων των Τροχαίων Συγκρούσεων  (Τρίτη Κυριακή του Νοέμβρη) αφορά πολύ περισσότερο σ αυτούς που ζουν αμέριμνοι, χωρίς να τους έχει αγγίξει «το κακό» παρά αυτούς που βρέθηκαν ήδη στο μάτι του κυκλώνα.

Πρωταρχικά αποτελεί μια αναγνώριση του προβλήματος: 1.300.000 άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους στους δρόμους του κόσμου και πάνω από διπλάσιοι μένουν ανάπηροι.

Το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορεί πιά να κρυφτεί κάτω από κανένα χαλί.

Ο κίνδυνος είναι τόσο μεγάλος που όσο και αν αποφεύγεις να μιλάς γι αυτό κανείς δεν μπορεί να σε διασφαλίσει ότι θα τον αποφύγεις", αναφέρουν χαρακτηριστικά τα μέλη του συλλόγου "SOS Τροχαία Εγκλήματα".

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News