default-image

Η καλύτερη νεαρή σεφ της Μεσογείου εργάζεται στην Κρήτη vid

Κρήτη
Η καλύτερη νεαρή σεφ της Μεσογείου εργάζεται στην Κρήτη vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήρθε στην Κρήτη για σπουδές στο Πολυτεχνείο και σήμερα είναι η καλύτερη νεαρή σεφ της Μεσογείου! Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσσοπούλου μπορεί να μην γεννήθηκε στην Κρήτη αλλά σήμερα ζει στα Ανατολικά του νησιού και εργάζεται σε εστιατόριο, με τη μεγαλόνησο όπως λέει αν μη τι άλλο να αποτελεί για εκείνη πηγή έμπνευσης στις γαστρονομικές της δημιουργίες και βέβαια να προωθεί με τον καλύτερο τρόπο και τα Κρητικά προιόντα.

Έκανε το άλμα, αφέθηκε σε αυτό που την έλκυε περισσότερο, την μαγειρική, και εξελίσσεται σε μια πολλά υποσχόμενη σεφ, που αγαπά τις κρητικές γεύσεις, μελετά την γαστρονομική ιστορία της χώρας μας και μιλά για την μαγειρική με συναισθήματα!

«Δεν μπορώ να φανταστώ πλέον τον εαυτό μου να μην προσφέρω κάτι Κρητικό, έχω ταυτιστεί με την Κρήτη με αγαπημένη υλικά το χαρούπι και το βελανίδι».

Στον παγκόσμιο διαγωνισμό που έγινε το καλοκαίρι στο Τελ- Αβίβ το πιάτο που παρουσίασε η καταξιωμένη σεφ, ήταν πέρδικα μαγειρεμένη σε οινολάσπη vionger με μουσελίν παστινάκη και σαλάτα αμπέλου. Η σαλάτα αποτελούνταν από αμπελοβλάσταρα, αμπελοκορφάδες, αβγό ορτυκιού, ασκορδουλάκους, κρίταμο και κίτρινο παντζάρι και ήταν μαριναρισμένη με αγουρίδα και έλαιο από τα κουκούτσια σταφυλιών.

Αναφορικά με το τι θέλει να εκφράσει με το πιάτο της, η Κων/να δήλωσε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ότι :«Με απόλυτη βεβαιότητα ένα πιάτο επιβάλλεται να είναι νόστιμο, να έχει καλές πρώτες ύλες, τα υλικά να είναι μαγειρεμένα έτσι ώστε να δίνουν το καλύτερο δυνατό θρεπτικό αποτέλεσμα .Αλλά για' μένα το βασικό χαρακτηριστικό είναι να μπορεί να διηγηθεί μια ιστορία.»

Όσο για το ποιο είναι το δικό τη αγαπημένο φαγητό, είναι η ψαρόσουπα μαγειρεμένη από τα χέρια της γιαγιάς της στην Πελοπόννησο.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη της όμορφης Σεφ Κωνσταντίνας που παραχώρησε στην εκπομπή Ανδριανή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News