default-image

Καταγγελία: Αφήνουν χωρίς φαγητό τους φοιτητές στο ΠΑΓΝΗ

Κρήτη
Καταγγελία: Αφήνουν χωρίς φαγητό τους φοιτητές στο ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα περιστατικό με «πρωταγωνιστές» τους φοιτητές Ιατρικής οι οποίοι καθημερινά βρίσκονται στους χώρους του ΠΑΓΝΗ προκειμένου να εκπαιδευτούν, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, η καταγγελία αναφέρεται στο γεγονός πως η διοίκηση του νοσοκομείου, προκειμένου να μειωθεί το κόστος, αποφάσισε να απαγορεύσει στους φοιτητές να τρώνε δωρεάν στην τραπεζαρία του νοσοκομείου.

Στην καταγγελία, το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ αναφέρεται χαρακτηριστικά πως το γεγονός αυτό είναι «αναμενόμενο όταν οι ήδη σακατεμένοι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων είναι ακόμα πιο μειωμένοι φέτος κατά 350 εκατομμύρια και είναι απόλυτα λογικό για αυτούς να μη παρέχουν σίτιση σε νέους ανθρώπους που σπουδάζουν, κατά τα άλλα το μέλλον της πατρίδας μας, αλλά να χαρίζουν δισεκατομμύρια σε πολυεθνικές των όπλων και του θανάτου».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση που είδε το φως της δημοσιότητας αναφέρεται:

«Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι εφαρμόζοντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, της κυβέρνησης και του υπουργείου υγείας, τα νοσοκομεία έχουν προσαρμοστεί πλέον σε ένα επιχειρησιακό ρόλο που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Στο πλαίσιο αυτό στο στόχαστρο μπαίνουν καθημερινά δικαιώματα τόσο των εργαζομένων όσο και των φοιτητών.

Για άλλη μια φορά η διοίκηση του νοσοκομείου, πιστή στο στόχο της για περιορισμό έως και κατάργηση οτιδήποτε δημιουργεί κόστος, αποφάσισε να απαγορεύσει στους φοιτητές της ιατρικής (που βρίσκονται μεγάλο μέρος της ημέρας στο νοσοκομείο για να εκπαιδευτούν) να έχουν την δυνατότητα να τρώνε δωρεάν στην τραπεζαρία του νοσοκομείου, επικαλούμενη ότι δεν υπάρχει αρκετό φαγητό για φοιτητές και εφημερεύοντες εργαζόμενους. Βέβαια αυτό είναι αλήθεια και αναμενόμενο όταν οι ήδη σακατεμένοι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων είναι ακόμα πιο μειωμένοι φέτος κατά 350 εκατομμύρια και είναι απόλυτα λογικό για αυτούς να μη παρέχουν σίτιση σε νέους ανθρώπους που σπουδάζουν, κατά τα άλλα το μέλλον της πατρίδας μας, αλλά να χαρίζουν δισεκατομμύρια σε πολυεθνικές των όπλων και του θανάτου.

Δεν τηρούν ούτε καν τα προσχήματα αφού είναι γνωστό ότι οι φοιτητές της ιατρικής, της νοσηλευτικής, του ΟΑΕΔ κ.τ.λ καλύπτουν σοβαρές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό με πρόσχημα την εκπαίδευση τους, ενώ την ίδια ώρα δεν τους παρέχεται η δυνατότητα να μπορούν να έχουν ένα πιάτο φαγητό. Είναι απαράδεκτο την ώρα που η συνέχιση της κρίσης καθημερινά οδηγεί χιλιάδες φοιτητές στην εξαθλίωση και τους στερεί ακόμα και τις σπουδές τους, το νοσοκομείο και το πανεπιστήμιο να μην εξασφαλίζουν τουλάχιστον δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές-σπουδαστές σαν ελάχιστη βοήθεια στις δύσκολες εποχές που ζούμε.

Καλούμε την διοίκηση να ανακαλέσει αυτή την απαράδεκτη απόφαση γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση θα μας βρει αποφασισμένους μαζί με τους συναδέλφους φοιτητές απέναντι τους.

Σίτιση για όλους τους εργαζόμενους και τους φοιτητές που δραστηριοποιούνται στο νοσοκομείο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News