Κρήτη

Έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου

Σε μία σημαντική καταγγελία, που αφορά στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία.

Σε μία σημαντική καταγγελία, που αφορά στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ενώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης νοσηλευτικού προσωπικού σε πολλές κλινικές η διοίκηση αποφάσισε να προστεθούν 8 επιπλέον κλίνες στην Παθολογική κλινική χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για αντίστοιχη ενίσχυση του προσωπικού.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Όπως μας καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Κρήτης έχει μεγάλο πρόβλημα στελέχωσης με νοσηλευτικό προσωπικό.

Η Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του ΓΝΑΝ σε έγγραφο της (αρ.?πρωτ.98/1-8-2017) αναφέρει ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και ότι η στελέχωση των νοσηλευτικών τμημάτων είναι κάτω των ορίων ασφαλείας.

Παρόλα αυτά, η διοίκηση του Νοσοκομείου (με απόφαση του ΔΣ στην οποία μειοψήφησε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων) αποφάσισε  να προστεθούν με χωροταξικές αλλαγές 8 νέες λειτουργούσες κλίνες στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου χωρίς αντίστοιχη ενίσχυση του προσωπικού.

Η απόφαση ελήφθη χωρίς να ζητηθεί η γνώμη των ιατρών και των νοσηλευτών των κλινικών που εμπλέκονται (παθολογική, καρδιολογική).

Η μετακίνηση της καρδιολογικής και η αύξηση των κλινών της παθολογικής  θα υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο το επίπεδο των παρεχόμενων νοσηλευτικών υπηρεσιών  του ΓΝΑΝ  και θα λειτουργήσει εις βάρος των ασθενών και των εργαζομένων.

Καλούμε την ηγεσία της 7ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας να βάλει φρένο σε αυτή την τακτική της διοίκησης του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου για αύξηση των κλινών νοσηλείας ενώ η στελέχωση των νοσηλευτικών τμημάτων είναι κάτω των ορίων ασφαλείας.

Ζητούμε μαζικές προσλήψεις προσωπικού (και όχι τηλεπροσλήψεις) ώστε να μπορούν οι κλινικές να λειτουργούν με πλήρη ασφάλεια και να παρέχουν υψηλού επιπέδου  υπηρεσίες νοσηλείας σε όλους τους πολίτες.

Σχόλια