Κρήτη

Κομποστοποιητής στο ΠΑΓΝΗ για μείωση οργανικών απορριμμάτων

Πέντε κομποστοποιητές χωρητικότητας 5 με 6 τόνων περίπου θα τοποθετηθούν σε σημεία της πόλης του Ηρακλείου, ένα εκ των οποίων το ΠΑΓΝΗ

Πέντε κομποστοποιητές χωρητικότητας 5 με 6 τόνων περίπου, για την διαχείριση των οργανικών απορριμμάτων, θα τοποθετηθούν σε σημεία της πόλης του Ηρακλείου, ένα εκ των οποίων το ΠΑΓΝΗ, μέσω του προγράμματος AQUA, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος INTERREG V-A Ελλάδα - Κύπρος 2014 - 2020.

Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο βρέθηκε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας δήμου Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, ο οποίος συναντήθηκε με τη διοίκηση του νοσοκομείου για το θέμα.

Ο χρονικός ορίζοντας που θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα και θα τοποθετηθούν οι κομποστοποιητές στο Ηράκλειο είναι μέσα στο 2018 και στόχος είναι μεταξύ άλλων η μείωση των οργανικών απορριμμάτων που καταλήγουν στους κάδους, η προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και η εξοικονόμηση πόρων.

Την ίδια ώρα συζητήθηκε και το πρόγραμμα ανακύκλωσης που θα ξεκινήσει στο ΠΑΓΝΗ σύντομα, την ώρα που τα απορρίμματα κάνουν συνεχώς την εμφάνιση τους στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού.

Ρεπορτάζ : Φωτεινή Μαυροματάκη

Σχόλια