default-image

3 κιλά ηρωίνη & ολόκληρο «εργαστήριο» στο σπίτι ζαχαροπλάστη

Κρήτη
3 κιλά ηρωίνη & ολόκληρο «εργαστήριο» στο σπίτι ζαχαροπλάστη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τεράστιες ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης, ένα ολόκληρο εργαστήριο νόθευσης και επανασυσκευασίας ναρκωτικών, αλλά και μια ατζέντα φωτιά με το πελατολόγιο της συμμορίας έπεσαν στα χέρια αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου στη διάρκεια επιχείρησης για τη σύλληψη 34χρονου Αλβανού.  

Παρά το διακριτικό προφίλ που διατηρούσε και τις προσεκτικές κινήσεις του ο 34χρονος που εργαζόταν νυχθημερόν ως ζαχαροπλάστης και δήλωνε απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κρήτης, κέντρισε το ενδιαφέρον των αστυνομικών που παρατηρούσαν τη ραγδαία άνοδο του στο παζάρι της ηρωίνης.

Η ξαφνική εμπλοκή του στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών με αποδέκτες σχεδόν όλους τους Αλβανούς μεγαλέμπορους ναρκωτικών του Ηρακλείου έδειχνε εξ αρχής πως είχε διαδεχτεί ένα άλλο βασικό πρόσωπο στη δράση της τοπικής αλβανικής μαφίας.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΘΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΑΝ 3 ΚΙΛΑ ΗΡΩΙΝΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Οι αστυνομικοί της Δίωξης ναρκωτικών που είχαν καταφέρει να διεισδύσουν στο κύκλωμα βεβαιώθηκαν για τη δράση του. Η αφορμή για τη σύλληψη του δόθηκε όταν εντοπίστηκε να προμηθεύει με 15 γραμμάρια ηρωίνης ένα 54χρονο Ηρακλειώτη, που ήταν σεσημασμένος για απ' ευθείας εισαγωγή φύλλων κόκας στην Κρήτη και άλλων προϊόντων όπως καραμέλες με κοκαΐνη.

Το ένα από τα υπνοδωμάτια του σπιτιού του 34χρονου είχε μετατραπεί σε εργαστήριο. Η ηρωίνη υψηλής καθαρότητας, φαίνεται πως έφτανε στα χέρια του με τη μορφή πλάκας την οποία έσπαγε με σφυρί ενώ με ειδικό τρίφτη και μπλέντερ τη μετέτρεπε σε σκόνη για να τη νοθεύσει και να πολλαπλασιάσει τις ποσότητες που πωλούσε σε ομοεθνείς του.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 3 κιλά ηρωίνης, 84 γραμμάρια κοκαΐνης, 450 ναρκωτικά χάπια, ζυγαριές ακριβείας, 3.290 ευρώ αλλά και η ατζέντα φωτιά με το πελατολόγιο της συμμορίας που αναμένεται να ανοίξει νέο κύκλο συλλήψεων για την ΕΛΑΣ.

Τα  νέα στοιχεία που προέκυψαν μετά τη σύλληψη του 34χρονος Αλβανού αποκαλύπτουν  πως δρούσε κατ' εντολή 43χρονο Αλβανού μεγαλέμπορου ναρκωτικών που βρίσκεται στη φυλακή καθώς συνελήφθη πριν από περίπου τέσσερις μήνες αφού παρέλαβε παρτίδα ηρωίνης που έφτασε μέσω ΚΤΕΛ στα χέρια του.

Όπως φαίνεται θα οδηγηθεί και ο ίδιος στο Β Ανακριτή την ερχόμενη Παρασκευή οπότε θα απολογηθεί ο 34χρονος σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών. Μάλιστα υπό τις επιβαρυντικές διατάξεις του άρθρου 23 που αφορούν σε μεγάλο οικονομικό όφελος, το οποίο υπολογίζεται στις 100.000€ και επισείει ισόβια.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News